Biografisch drama What's Love Got to Do with It woensdag te zien op RTL 8

Biografisch drama What's Love Got to Do with It woensdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Google Play

Kijktip :

Tina Turner is één van de grootste vrouwelijke pop-/rocksterren aller tijden, maar haar leven ging niet over rozen. Na een armoedige jeugd belandde ze in een gewelddadige relatie met Ike Turner. Hun verhaal wordt opgetekend in het biografische drama What's Love Got to Do with It, woensdag te zien op RTL 8. Je kunt What's Love Got to Do with It streamen via Google Play.

Het verhaal
Anna Mae Bullock heeft altijd al een speciaal stemgeluid gehad. In haar tienerjaren wordt ze ontdekt door de popster Ike Turner. Ze trouwt met hem, wordt de moeder van zijn kinderen en wordt het belangrijkste lid van zijn band. Door Ike's alcohol- en drugsgebruik mishandelt hij haar, maar omdat ze vroeger door haar eigen moeder is verlaten, wil ze niet dezelfde fout maken. Het geweld gaat echter van kwaad tot erger. Hoe lang is deze situatie nog houdbaar?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De titel van deze film is natuurlijk geleend van Tina Turners grote solohit uit 1984, toen ze het geweld van Ike al lang achter zich had gelaten - maar het is ook een adequate samenvatting van hun giftige relatie. De popsterren worden op fenomenale wijze vertolkt door Angela Bassett en Laurence Fishburne, die allebei werden beloond met een terechte Oscarnominatie. Tegenwoordig worden we overstelpt met muzikale filmbiografieën, maar in 1993 was What's Love Got to Do with It één van de pioniers op dit gebied - vooral over popsterren waren destijds nauwelijks films gemaakt.

Cast
Naast Angela Bassett (Black Panther) en Laurence Fishburne (The Matrix) zijn ook Khandi Alexander (There's Something About Mary) en Jenifer Lewis (Cast Away) te zien in What's Love Got to Do with It. Deze film is geregisseerd door Brian Gibson.

What's Love Got to Do with It (1993) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is woensdag 17 augustus om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: biografie, drama, muziek. Speelduur: 118 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV