Biopic Walk the Line over Johnny Cash vrijdag te zien op Paramount Network

Biopic Walk the Line over Johnny Cash vrijdag te zien op Paramount Network
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het leven van de legendarische Johnny Cash, misschien wel de grootste countryzanger aller tijden, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Zijn verhaal werd verteld in de veelgeprezen biografische film Walk the Line, die je vrijdag kunt bekijken op Paramount Network. Je kunt Walk the Line streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De muziek van Johnny Cash veranderde de wereld en de man groeide uit tot een waar icoon. Maar Cash werd niet geboren als countrylegende. Eerst plukte hij katoen, hij ging als verkoper van deur tot deur en hij zat bij de luchtmacht. Wanneer hij de Sun Studios in Memphis binnenstapt, verandert zijn leven voorgoed. Zijn unieke stem maakt van hem een ster. Hij tourt door Amerika met legendarische namen als Elvis Presley, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis. Maar op het hoogtepunt van zijn roem dreigt de ster ten onder te gaan aan zijn destructieve levensstijl en drugsverslaving.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na het succes van de biografische muziekfilm Ray (2004, over Ray Charles) verscheen een jaar later het al net zo lovend ontvangen Walk the Line. Een film over Johnny Cash moet over een fantastische acteur in de hoofdrol beschikken en dat lukte regisseur James Mangold: hij wist Joaquin Phoenix te strikken, die meer dan terecht voor een Oscar werd genomineerd. Ook Reese Witherspoon speelt de pannen van het dak als zijn vrouw June Carter Cash; zij ontving de Oscar voor Beste Actrice. Uiteraard zit het met de fantastische muziek ook wel snor.

Cast
Naast Joaquin Phoenix (Joker) en Reese Witherspoon (Legally Blonde) zijn ook Ginnifer Goodwin (A Single Man) en Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day) te zien in Walk the Line. Deze film is geregisseerd door James Mangold (Ford v Ferrari).

Walk the Line (2005) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is vrijdag 19 augustus om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: biografie, drama, muziek. Speelduur: 136 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV