Dinsdag in Op1: Johanna ter Steege over de theaterproductie Hanna van Hendrik

Dinsdag in Op1: Johanna ter Steege over de theaterproductie Hanna van Hendrik
Dit zijn de gasten van dinsdag 16 augustus

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 16 augustus

  • Precies 10 jaar geleden werd Groningen wakker geschud door een aardbeving van 3.6 op de schaal van richter. Oorzaak: de gaswinning in de provincie. Het kabinet beloofde in 2018 de gaswinning zo snel mogelijk af te bouwen, maar sinds de Russische inval in Oekraïne wordt de roep om Gronings gas steeds luider. Wat moet er met de gaskraan gebeuren? Commissaris van de Koning René Paas en hoogleraar David Smeulders schuiven aan bij Op1.

  • Europa staat in brand. Door bosbranden is dit jaar al meer dan 6000 vierkante kilometer natuur in vlammen opgegaan. Nu nog voornamelijk in Zuid-Europa, maar door klimaatverandering komt het droge, warme weer steeds meer onze kant op. Moeten we ons zorgen maken? Brandweercommandant Anton Slofstra en brandweerman Adriaan ter Huurne vertellen vanavond waarom we ons in de toekomst beter tegen natuurbranden moeten beschermen.

  • Een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap. Toen actrice Johanna ter Steege in 2019 het initiatief nam voor de theaterproductie ‘Hanna van Hendrik’ kon ze niet voorzien hoe actueel de problematiek met de boerenprotesten een paar jaar later zou zijn. Over het spektakelstuk op het vliegveld Twente met rockmuziek, crossmotoren en echte koeien schuift Ter Steege vanavond aan samen met haar oom en veehouder Gerrit Lammers, die als acteur ook meespeelt.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV