Donderdag in Op1: Marrit Steenbergen is de koningin van het EK-zwemmen

Donderdag in Op1: Marrit Steenbergen is de koningin van het EK-zwemmen
Dit zijn de gasten van donderdag 18 augustus

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 18 augustus

  • Marrit Steenbergen is de absolute koningin van het EK-zwemmen in Rome. De zwemster keert naar huis met maar liefst zeven medailles, waarvan vier keer goud. Dat juist zij zo succesvol zou zijn, had de kersvers Europees kampioen vooraf niet durven dromen – een paar jaar geleden nog overwoog ze zelfs serieus te stoppen. Vanavond schuift ze aan bij Op1 en vertelt ze wat de sleutel tot haar succes is geweest.

  • In Schotland hoeft sinds deze week niemand meer te betalen voor menstruatieproducten in de strijd tegen menstruatiearmoede. Ook in Nederland kan één op de tien vrouwen zich soms geen menstruatieproducten veroorloven. Moeten we Schotland volgen? SP-beleidsmedewerker en toeslagenslachtoffer Janet Ramesar en VVD-raadslid Erik Verweij gaan vanavond het gesprek aan.

  • De politiek lijkt het vertrouwen van de regio compleet te zijn verloren. De situatie in Groningen, de stikstofmaatregelen en nu weer de vluchtelingencrisis. Allemaal zorgen ze voor woede en zetten ze de gemoederen in de regio op scherp. Hoe kan Den Haag het vertrouwen terugwinnen? Politiek verslaggever Thomas van Groningen en SGP-kamerlid Roelof Bisschop schuiven aan bij Op1.

  • Eric van den Berg kreeg een jaar geleden de schrik van zijn leven toen zijn pas 9-jarige dochter geschept werd door een busje dat door rood reed. Ze overleefde ternauwernood, maar niet iedereen komt er zo gelukkig vanaf. Jaarlijks verdubbelt het aantal verkeersongelukken als het schooljaar begint. Van den Berg hoopt daar verandering in te brengen en schuift vanavond aan samen met verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen en verkeerswethouder Marja Ruigrok van Haarlemmermeer.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV