Raven van Dorst kiest Border (originele titel: Gräns) als Zomergastfilm

Raven van Dorst kiest Border (originele titel: Gräns) als Zomergastfilm
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Raven van Dorst is zondag (21 augustus) op bezoek in Zomergasten. Aan het eind van de avond mag de gast een film naar keuze uitzenden, en Raven kiest voor Border (originele titel: Gräns). Je kunt Border streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Douaneofficier Tina staat bekend om haar sterke reukvermogen. Ze kan het schuldgevoel van iemand die iets verbergt bijna opsnuiven. Maar wanneer Vore, een verdacht uitziende man, langs haar heen loopt, worden haar vaardigheden voor het eerst uitgedaagd. Tina merkt dat Vore iets verbergt dat ze niet kan identificeren. Naarmate Tina een band met Vore ontwikkelt en zijn ware identiteit ontdekt, realiseert ze zich ook de waarheid over zichzelf. Tina hoort, net als Vore, niet op deze wereld. Haar hele bestaan is één grote leugen geweest.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Border is een ronduit fascinerende film, die meerdere genres (drama, fantasy, misdaad) op vakkundige wijze met elkaar vermengt. Niet voor niets won de film de Un Certain Regard-prijs op het Filmfestival van Cannes in 2018. Ook werd Border door Zweden ingestuurd als kandidaat voor de Oscar voor Beste Internationale Film, maar de film kreeg uiteindelijk geen nominatie. Dat doet niets af aan de pracht van de film, met sterk acteerwerk en fraaie cinematografie.

Border (2018) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is zondag 21 augustus om 23.25 uur te zien op NPO 2. Genre: drama, fantasy, misdaad. Speelduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's