Vrijdag in Op1: Stef Clement, Jeroen Wielaert, Sharon Dijksma over Vuelta in Utrecht

Vrijdag in Op1: Stef Clement, Jeroen Wielaert, Sharon Dijksma over Vuelta in Utrecht
Dit zijn de gasten van vrijdag 19 augustus

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Margje Fikse en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 19 augustus.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 19 augustus

  • Vandaag mag Utrecht voor de derde keer een grote wielerronde verwelkomen: de Vuelta start en finisht in de stad. Trotse burgemeester Sharon Dijksma schuift vanavond na de aftrap aan bij Op1, samen met wielerverslaggever en oud-wielrenner Stef Clement, die alles weet over de legendarische Ronde van Spanje en haar deelnemers. In 2015 was de Tour de France al in Utrecht. Daarover vertelt een van de grootste aanjagers: journalist Jeroen Wielaert.

  • Vandaag presenteert het CPB nieuwe koopkrachtvoorspellingen en de resultaten zijn niet fraai. Zonder nieuw beleid zal de koopkracht van huishoudens dit jaar met 6,8 procent dalen. De Tilburgse GroenLinks-wethouder Esmah Lahlah maakt zich zorgen over de gevolgen voor de mensen aan de onderkant van de samenleving. Ondertussen wordt de roep om maatregelen van het kabinet steeds groter. Politiek verslaggever Marleen de Rooy vertelt wat de politiek van plan is, samen met fractievoorzitter van de PvdA Attje Kuiken, die hoopt op gerichte maatregelen van het kabinet.

  • Grote ruzie vandaag in het kabinet over de stikstofplannen. CDA-leider Wopke Hoekstra kondigt in het AD aan dat zijn partij het stikstofbeleid wil veranderen en het behalen van de stikstofdoelen in 2030 niet meer heilig vindt. Vanavond bij Op1 bespreken politiek verslaggever Marleen de Rooy, PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken en Agractie-voorman Bart Kemp de plotselinge draai van het CDA.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV