Muziekspecial Het beste van... Op volle toeren woensdag te zien op NPO 3

Muziekspecial Het beste van... Op volle toeren woensdag te zien op NPO 3
Terugblik op legendarisch muziekprogramma

Kijktip :

Op 29 april 1971 ging het roemruchte muziekprogramma Op losse groeven van start op de Nederlandse televisie, dat later de naam Op volle toeren kreeg. In de muzikale special Het beste van... Op volle toeren blikken BN'ers terug op hun favoriete momenten uit het programma.

Het beste van... Op volle toeren gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Smartlappen
Op volle toeren werd gepresenteerd door de legendarische Chiel Montagne en was volledig gericht op Nederlandstalige muziek. In het begin waren dat vooral smartlappen van artiesten als Jacques Herb, Vader Abraham en de Zangeres Zonder Naam. Later werd er ook ruimte gemaakt voor regionale artiesten, die veel succes kregen in de hitparades. Denk aan bijvoorbeeld Normaal en Henk Wijngaard.

Zelf opgetreden
Bekende Nederlanders als Willeke Alberti, Mick Harren en Mart Hoogkamer zingen en dansen mee met de fragmenten uit Op volle toeren. Bovendien zien we ook veel artiesten die zelf in het programma hebben opgetreden. Peter Koelewijn, Bonnie St. Claire en Imca Marina zijn enkele sterren die geweldige verhalen vertellen en goede herinneringen ophalen.

De muziekspecial Het beste van... Op volle toeren is woensdag 24 augustus om 20.25 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de special Het beste van... Op volle toeren terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's