Dinsdag in Op1: Chris Zegers & Rutger van Diermen over nieuw seizoen Break Free

Dinsdag in Op1: Chris Zegers & Rutger van Diermen over nieuw seizoen Break Free
Dit zijn de gasten van dinsdag 23 augustus

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 23 augustus

  • Hebben we nog een eensgezind kabinet? De Tweede Kamer keerde vandaag terug van reces nadat vicepremier Wopke Hoekstra vrijdag plots afstand nam van de gestelde stikstofdoelen. Volgens de CDA-leider is het halen van de doelen voor 2030 niet meer heilig. Met politiek duiders Thomas van Groningen en Peter Kee en Burgemeester van Ede René Verhulst bespreken we vanavond hoe het debat is verlopen.

  • De wereld verkennen en jezelf ontdekken. Veel jongeren gaan op avontuur in het buitenland om hun grenzen te verleggen, maar niet iedereen komt terug. De documentaire serie Break Free is een eerbetoon aan mensen de reis van hun leven te maken, maar daarbij tragisch om het leven komen. Nabestaande Rutger van Diermen en presentator Chris Zegers schuiven vanavond aan over alweer het vijfde seizoen van de indrukwekkende serie.

  • De gemeente Tubbergen reageerde woest op de komst van een nieuw asielzoekerscentrum. Bewoners organiseerden een protestmars en demonstreerden tegen de komst van vluchtelingen. Maar predikant Esther Scheer denkt dat haar dorpsgenoten gastvrijer kunnen en zullen zijn dan in media lijkt. Vanavond vertelt ze bij Op1 waarom.

  • Mensen die morgen met de trein moeten, kunnen beter thuisblijven.Freek Bos van reizigersorganisatie Rover vreest door stakingen van het NS-personeel voor chaos op het spoor en roept mensen op voorhand op naar alternatieven te zoeken om ergens te komen. Bos vertelt vanavond bij Op1 wat voor problemen er worden verwacht.

  • Al een half jaar is Oekraïne in oorlog met Rusland en na vele raketinslagen en gevechten is er nog geen einde zicht. Pakt de gemiddelde Oekraïner zijn leven weer een beetje op? Assistent secretaris-generaal bij de NAVO, David van Weel en Oekraïens-Nederlandse Vita de Geus-Kovalenko schuiven aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's