Serierecensie: in Kleo wil huurmoordenares ultieme wraak na groot verraad

Serierecensie: in Kleo wil huurmoordenares ultieme wraak na groot verraad
Met actrice Jella Haase

Kijktip :

Vanaf 19 augustus is de serie Kleo te zien op Netflix. Dompel je onder in de Duitse sferen zo eind jaren '80, als de val van de Berlijnse Muur aanstaande is. Een erg fijne maar geweldadige mix van drama, misdaad, actie en zwarte komedie. Lees hier de serierecensie van Kleo.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Onofficiële Stasi-agent
Na de val van de Berlijnse Muur wil een voormalige Oost-Duitse spion (Kleo genaamd) uitzoeken wie haar verraden heeft en waarom. Ze schuwt echter haar dodelijke skills niet om wraak te nemen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,2

Wie de serie Killing Eve heeft gezien, ziet gelijkenissen met deze productie van onze oosterburen. Een beetje vreemd, maar wel lekker: zo kan je de wraaktocht van Kleo met een ijzersterke rol voor actrice Jella Haase wel noemen. Terwijl het bloed soms rijkelijk vloeit, valt deze serie op door de kleurrijke outfits, de blikken auto’s en toffe sets uit het sobere Oost-Duitsland en het sprankelendere West-Duitsland van eind jaren '80. Verslavend is deze serie ook, want je wil meer als de eerste afleveringen geweest zijn. De dubbele bodems zijn niet te tellen en niets is wat het lijkt in de wereld van Kleo, die uiteindelijk ook naar Chili en Mallorca gaat. Top entertainment met ellende, maar ook met een lach. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jella Haase (Bis wir tot sind oder frei) en Dimitrij Schaad (Das Boot) zijn ook Vladimir Burlakov (Chasing Paper Birds) en Julius Feldmeier (Legal Affairs) in deze serie te zien. Deze productie is gemaakt door Hanno Hackfort, Bob Konrad en Richard Kropf (Tatort).

Vanaf 19 augustus 2022 is de serie Kleo te zien op Netflix. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genre: actie, avontuur en drama.

Actuele video's

Meer actuele video's