Prachtige Japanse comedy Tampopo donderdag te zien op Canvas

Prachtige Japanse comedy Tampopo donderdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Japan kent al decennialang een bloeiende en volstrekt unieke cinema. In 1985 voegde regisseur Juzo Itami opnieuw een volstrekt originele film toe aan de canon: Tampopo, omschreven als de eerste "ramen western" - een verwijzing naar de Italiaanse spaghettiwestern. Deze comedy is donderdag te zien op Canvas en je kunt Tampopo streamen via Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In deze film over de geneugten van voedsel gaat het hoofdverhaal over de chauffeur Goro, die de stad binnentrekt als een moderne Shane om Tampopo te helpen een uitstekend fast-food noodles restaurant op te zetten. Gewoven in dit verhaal zitten een aantal kleinere verhalen over het belang van voedsel: van een gangster die hete seks combineert met voedsel tot een oude dame die een winkeleigenaar terroriseert met haar dwangneurose om hard in het voedsel te knijpen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Naast een fantastische filmcultuur kent Japan natuurlijk ook zijn eigen keuken en fascinatie voor voedsel. Die centrale rol van voedsel in de Japanse cultuur wordt in Tampopo uiterst liefdevol op de hak genomen met een prachtig mozaïekverhaal, dat door regisseur Juzo Itami zeer bekwaam in juiste banen wordt geleid. Als westerse kijker is het dubbel genieten, want je krijgt een uniek inkijkje in de Japanse cultuur - die tegelijkertijd op subtiele wijze belachelijk wordt gemaakt door een insider. In een bijrol zien we een vroege vertolking van Ken Watanabe, die een Oscarnominatie kreeg voor The Last Samurai (2003) en ook schitterde in onder meer Memoirs of a Geisha (2005), Batman Begins (2005), Letters from Iwo Jima (2006) en Inception (2010).

Tampopo (1985) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is donderdag 25 augustus om 22.20 uur te zien op Canvas. Genre: comedy. Speelduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's