Feestelijke opening Uitmarkt 2022 zie je zaterdag 27 augustus op NPO 2

Feestelijke opening Uitmarkt 2022 zie je zaterdag 27 augustus op NPO 2
Start van nieuw cultuurseizoen

Kijktip :

De Uitmarkt in Amsterdam vormt jaarlijks de traditionele opening van het nieuwe culturele seizoen. Ook dit jaar doet de NTR verslag van de opening van het festival, door Eric Corton gepresenteerd vanaf het Museumplein. Een uur lang komen de beste nieuwe , oude bekende, verrassende jonge, en steengoede gerenommeerde artiesten langs.

Opening Uitmarkt 2022 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

De Staat
Zo komt de Nijmeegse rockband De Staat optreden. Zij zetten hun tanden in deze editie door het culturele seizoen zowel te openen áls te sluiten! Cabaretier & filosoof Tim Fransen (genomineerd voor de Poelifinario 2022) houdt een mini conference over de stand van het land. De ster van de Palestijnse zangeres Nai Barghouti is rijzende in Nederland. Zij zingt een betoverend mooi lied van wereldster Fairuz.

Raymond van het Groenewoud
Zanger Thijs Boontjes zorgt voor een beetje liefde. Dansers van Oxygen uit Maastricht laten hun dans-skills zien. De Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud viert op de podia zijn 70ste verjaardag, en maakt indruk met zijn lied “Wat een fijne dag”. Prachtige soul van Ivan Peroti. Het Nederlands Kamerkoor presenteert een audiovisueel spektakel waarin de schilderkunst van Vincent van Gogh tot leven komt. En er is nog veel meer.

Uitmarkt 2022: De Opening is zaterdag 27 augustus om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de opening van de Uitmarkt 2022 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's