Bessel van der Kolk zondag te zien in laatste aflevering Zomergasten

Bessel van der Kolk zondag te zien in laatste aflevering Zomergasten
Avondvullend gesprek met Janine Abbring

Kijktip :

In de laatste aflevering van dit seizoen van Zomergasten is Bessel van der Kolk op bezoek bij Janine Abbring voor een avondvullend gesprek. Van der Kolk is een van de meest vooraanstaande psychiaters ter wereld op het gebied van trauma. Hij is hoogleraar aan de Boston University School of Medicine, President van de Trauma Research Foundation en geeft les over de hele wereld.

Zomergasten met Bessel van der Kolk gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Boek
In 2014 publiceerde hij het boek The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma (vertaald als Traumasporen in 2016) over de sporen die trauma in ons leven en lichaam achterlaat. Het boek is in veertig talen vertaald, er zijn inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht en het staat al 192 weken in de bestsellerlijst van The New York Times. Vooral tijdens de corona-lockdowns werd het boek voor veel mensen een toevluchtsoord.

Verenigde Staten
Van der Kolk heeft het grootste deel van zijn werkende leven doorgebracht in de Verenigde Staten, nadat hij in 1974 psychiater werd na een opleiding aan Harvard Medical School. Door onder meer het werken met veteranen van de Vietnamoorlog ontwikkelde hij zijn interesse in het bestuderen van traumatische stress. Tot op de dag van vandaag blijft hij zoeken naar vernieuwing in zijn therapie. Hij verdiept zich in diverse innovatieve vormen van therapie, zoals yoga, theater, zang en dans.

De laatste aflevering van Zomergasten is zondag 28 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's