Vaders en moeders over hun coming-out in Ouders uit de kast

Vaders en moeders over hun coming-out in Ouders uit de kast
Sofie van den Enk volgt de kinderen

Nieuws :

Presentatrice Sofie van den Enk (Keuringsdienst van Waarde) volgt in het nieuwe KRO-NCRV-programma Ouders uit de kast jongeren van wie één van hun ouders na een jarenlang heterohuwelijk homoseksueel blijkt te zijn. Hoe gaat het nu met hun gescheiden gezin?

Hoe gaan de jongeren om met het feit dat hun vader of moeder ineens een nieuwe partner heeft van hetzelfde geslacht? De 28-jarige Christa vertelt in één van de afleveringen over haar vader en moeder, die na 36 jaar huwelijk uit elkaar gingen. Haar vader bleek op mannen te vallen. En hoewel de ouders nog steeds close zijn, ziet Christa haar vader nu opeens daten met andere mannen.

Sofie van den Enk

"Het is heel bijzonder om een programma als Ouders uit de kast te mogen maken", zo vertelt Van Den Enk aan KRO-NCRV. "Ik besef me dat de impact voor de gezinnen groot is, ik heb bewondering voor de deelnemende families."

Ook volgt Van Den Enk Maya (22) en Elise (25), van wie hun vader vijf jaar geleden uit de kast kwam. Hoewel de kinderen hun homoseksuele vader accepteren, hebben ze nog wel sterk de behoefte aan antwoorden op een aantal vragen.

Sofie van den Enk in Keuringsdienst van Waarde.

In een interview met de VARAgids vertelt Van Den Enk dat het programma vooral gaat over de impact die een coming-out op de kinderen had. "Wat ons opviel, is dat er vaak zo weinig is gepraat. Dat is te verklaren omdat de meeste gezinnen in een echtscheidingsrollercoaster zijn geraakt, waarin iedereen aan het overleven is. Er is nooit ruimte geweest om te praten. Hele wezenlijke vragen als: ‘Maar heb je dan nooit eerder gedacht dat je misschien wel gevoelens had voor mannen?’ durfden en konden ze soms pas nu, na jaren, stellen."

Ouders uit de kast is vanaf woensdag 28 maart wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vaders en moeders over hun coming-out in Ouders uit de kast of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: huwelijk, gezin, npo, vaders, homoseksuele, daten, homoseksueel, kinderen, keuringsdienst, jongeren, sofie van den enk, moeder, ouders, vader, waarde, keuringsdienst van waarde, npo 3, kro-ncrv, uit de kast


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV