Vanavond op tv: opening Uitmarkt en start nieuw seizoen LEGO Masters

Vanavond op tv: opening Uitmarkt en start nieuw seizoen LEGO Masters
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 augustus

Kijktip :

Vanavond begint het nieuwe seizoen van LEGO Masters op RTL4, met nieuwe presentatoren én een nieuwe brickmaster. Gelukkig zijn de vertrouwde technische hoogstandjes van de kandidaten er nog steeds. Verder zie je de opening van de Uitmarkt, waar Willeke Alberti haar laatste grote concert gaf. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Feyenoord - FC Emmen

ESPN
20:00 uur

Voorbeschouwing om 18.30 uur, live registratie vanaf 20.00 uur. Op zaterdag 27 augustus spelen Feyenoord en FC Emmen in de vierde speelronde van de Eredivisie tegen elkaar in De Kuip. De club uit Rotterdam-Zuid heeft een sloot spelers verkocht of de deur uit gedaan: deze week alleen al vertrokken Frederik Aursnes en Jens Toornstra, twee alom gerespecteerde middenvelders, naar respectievelijk Benfica en FC Utrecht. De nieuwe aanwinsten, waaronder recent nog centrale verdediger Hancko, moeten nog worden ingepast. Wat gaan we daarvan zien in deze wedstrijd?

Bekijk het complete speelschema van Feyenoord.

De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 18.30 uur op ESPN. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN. In NOS Studio Sport Eredivisie is vanaf 22.20 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

Terug: LEGO Masters

RTL 4
20:01 uur

Het nieuwe tv-seizoen gaat van start en RTL 4 pakt meteen uit op de zaterdagavond. Het nieuwe seizoen van LEGO Masters begint met nieuwe presentatoren: Jamai Loman en Andy Peelman nemen het stokje over van Ruben Nicolai en Kürt Rogiers. Naast de nieuwe presentatoren treedt er ook een nieuwe Brickmaster aan: de 25-jarige Esmee Kuenen zal de wonderbaarlijke bouwwerken van de kandidaten beoordelen op originaliteit en uitvoering. Acht nieuwe teams uit Nederland en België gaan een bijna onmogelijke uitdaging aan: het bouwen van nóg mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken dan de afgelopen seizoenen. Wie bouwt spectaculairder dan de rest, wie heeft het beste technisch inzicht, wie heeft stalen zenuwen en welk duo wint de titel LEGO Masters 2022? In de eerste aflevering bouwen de teams een praalwagen voor een geweldige, fantasierijke en feestelijke optocht. Esmee legt de lat meteen hoog, want ze wil minimaal twee automatisch bewegende delen in de wagens.

Nieuw: Ik vertrek XL

NPO 1
20:29 uur

Wie fantaseert er af en toe niet over? Een onderneming starten met je familie of beste vrienden over de grens. In het nieuwe programma Ik vertrek XL, vanaf vanavond te zien op NPO 1, wordt deze droom voor twee gezelschappen werkelijkheid. We volgen het Italië avontuur van Ada en Wim, Hans, Renzo en Marja. En reizen af naar Bonaire waar Francine, Rinse, Jan, Fabienne, Vanessa en Oscar aan een gezamenlijke droom bouwen. Zes weken lang zijn de ups and downs, de tegen- en de meevallers en de mooie, maar helaas ook verdrietige momenten te zien. Slagen ze erin hun onderneming tot een succes te maken?Rinse en Francine ruilen Nederland in voor Bonaire. Samen met zoon Jan, zijn vriendin Fabienne en bevriende aannemers Oscar en Vanessa bouwen ze vakantieappartementen. Alleen gaat alles op Bonaire net even anders dan in Nederland. Italië-fanaten Hans, Marja, Renzo, Ada en Wim besluiten hun droom waar te maken: de Italiaanse streek Friuli op de kaart zetten. Dit doen zij door 'een pand met potentie' om te bouwen tot groepsaccommodatie. Of het pand inderdaad potentie heeft moet nog blijken.

Nieuw: Langs de Kust

NPO 2
20:38 uur

In het nieuwe programma Langs de Kust onderzoeken presentator Huub Stapel en schrijver Martin Hendriksma welke rol de Nederlandse kust speelt in ons leven en ontmoeten ze mensen die aan deze eeuwige vloedlijn wonen. De mannen volgen de kust van het Zwin in Zeeland tot aan de Eemsmonding in Noord-Groningen. Huub en Martin starten aan de Zeeuwse kust, in het Verdronken Land van Saeftinge. Ze struinen door dit wonderbaarlijke gebied: een wirwar aan slikken, schorren en kreken, het grootste brakwatergebied van Europa. Net naast de laatste duindoorbreking staat de laatste grenspaal. Hier kan hun tocht echt beginnen. Ze nemen de Westerschelde Ferry en steken de Schelde over. Bij het standbeeld van zijn illustere voorvader ontmoet Huub de achter-achter-…-achter-kleinzoon (x10) van Michiel de Ruyter. Ook heeft Huub een indrukwekkende ontmoeting met de 90-jarige Kees Pouwelse. Als kind was hij getuige van de verschillende geallieerde bombardementen op zijn kustdorp. Hierbij verloor hij zijn huis en enkele familieleden.

Cabaret: Pieter Derks - Voor wat het waard is

NPO 1
21:28 uur

Vanavond is er opnieuw een cabaretvoorstelling te zien op NPO 1. Deze week is het de beurt aan Pieter Derks om de kijkers van de publieke omroep te vermaken met zijn show Voor wat het waard is, waarmee hij van 2018 tot en met 2020 door de Nederlandse theaters toerde. Terwijl zijn dochter in het ziekenhuis ligt, kijkt Pieter Derks verwonderd om zich heen. Hij rekent op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier af met de waan van de dag, met de tijdgeest, met zichzelf en met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden; hij vindt dat nou eenmaal het allerleukste om te doen. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna constateren dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

Terug: De 1% Quiz

RTL 4
21:39 uur

Na een succesvolle eerste reeks is De 1% Quiz met Tijl Beckand vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen. In dit quizprogramma draait het om logisch en creatief nadenken. Er wordt niet getest wat je van school hebt onthouden, maar hoe je hersenen écht werken. Hier dus geen vragen over algemene kennis of schoolboekenweetjes, maar andere manieren om het brein uit te wringen. In elke aflevering ontvangt presentator Beckand honderd kandidaten in de studio van De 1% Quiz. Zij proberen allerlei puzzels en raadsels op te lossen, want daarbij komt de kracht van de logica volledig tot zijn recht. Naarmate de aflevering vordert worden de opdrachten voor de kandidaten steeds moeilijker en spelers die een fout antwoord geven vallen af. De eerste vraag is in een representatief publieksonderzoek door 90% van de Nederlanders goed beantwoord, de finalevraag slechts door 1%. De prijzenpot kan oplopen tot 50.000 euro.

Uitmarkt 2022: De Opening

NPO 2
22:09 uur

De Uitmarkt in Amsterdam vormt jaarlijks de traditionele opening van het nieuwe culturele seizoen. Ook dit jaar doet de NTR verslag van de opening van het festival, door Eric Corton gepresenteerd vanaf het Museumplein. Een uur lang komen de beste nieuwe , oude bekende, verrassende jonge, en steengoede gerenommeerde artiesten langs. Zo komt de Nijmeegse rockband De Staat optreden. Zij zetten hun tanden in deze editie door het culturele seizoen zowel te openen áls te sluiten! Cabaretier & filosoof Tim Fransen (genomineerd voor de Poelifinario 2022) houdt een mini conference over de stand van het land. De ster van de Palestijnse zangeres Nai Barghouti is rijzende in Nederland. Zij zingt een betoverend mooi lied van wereldster Fairuz. Zanger Thijs Boontjes zorgt voor een beetje liefde. Dansers van Oxygen uit Maastricht laten hun dans-skills zien. De Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud viert op de podia zijn 70ste verjaardag, en maakt indruk met zijn lied “Wat een fijne dag”. Prachtige soul van Ivan Peroti. Het Nederlands Kamerkoor presenteert een audiovisueel spektakel waarin de schilderkunst van Vincent van Gogh tot leven komt. En er is nog veel meer.

Filmdrama: Manchester by the Sea

Canvas
23:11 uur

Familiedrama van Kenneth Lonergan

Actuele video's

Meer actuele video's