Recensie: Samaritan is keiharde actie met weinig verhaal en veel Stallone

Recensie: Samaritan is keiharde actie met weinig verhaal en veel Stallone
Film in het superheldengenre

Film :

Vanaf 26 augustus staat de film Samaritan op Prime Video. Sylvester Stallone doet - na zijn bijrollen in The Suicide Squad (2021) en Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) - een gooi naar een hoofdrol als superheld. Hoe bevalt dat ons? Lees hier de recensie van Samaritan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Aardsvijand is terug?
De dertienjarige Sam Cleary vermoedt dat zijn mysterieuze en teruggetrokken buurman Mr. Smith eigenlijk een legende is die zich in het volle zicht verborgen houdt. Twintig jaar geleden werd de supersterke buurtwachter van Granite City, Samaritan, dood gemeld na een vurig gevecht in een pakhuis met zijn rivaal, Nemesis.

Bron: Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 63% | IMDb ★ 5,9

Het is niet voor niets dat Sylvester Stallone zich weer mengt in een film als deze: of hij heeft geld nodig, of hij heeft er vertrouwen in. Van het tweede kunnen wij ons niet voorstellen dat dit de reden is, want deze film is eigenlijk niets meer dan een dertien-in-een-dozijn superheldenfilm, waarbij goed gekeken is naar Prime-successen als The Boys - de maskers lijken daar overigens bijna rechtstreeks uit overgenomen - en Reacher. Aan de acteerprestaties van Sly en het jonge talent Javon Walton ligt het zeker niet en ook de sfeer spreekt ons wel aan, maar het heeft uiteindelijk gewoon heel weinig om het lijf. Een prima vrijdagavondfilm met een flinke bak popcorn, maar zoek er niet meer achter: 3 sterren.

Cast
Naast Sylvester Stallone (The Suicide Squad spelen ook Javon 'Wanna' Walton (The Addams Family 2), Pilou Asbæk (Uncharted), Martin Starr (Spider-Man: Homecoming) en Dascha Polanco (In the Heights) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Julius Avery (Overlord).

Vanaf 26 augustus 2022 is Samaritan te kijken op Prime Video. Genre: actie, misdaad, superhelden. Tijdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's