Documentaire Prinses Diana, 25 jaar later woensdag te zien op Net5

Documentaire Prinses Diana, 25 jaar later woensdag te zien op Net5
Onthullend portret van The People's Princess

Kijktip :

Op 31 augustus 2022 is het vijfentwintig jaar geleden dat de geliefde prinses Diana overleed. Verslaggever Koninklijk Huis en documentairemaakster Sam Hoevenaar zoekt uit hoe het Britse koningshuis er nu voor staat en hoe Diana's nalatenschap vandaag de dag nog zichtbaar is. Hoe leeft zij voort binnen het koningshuis en de nieuwe generatie royals?

Prinses Diana, 25 jaar later gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Ongelukkig
In de documentaire Prinses Diana, 25 jaar later blikken we terug op het leven van de prinses. We gaan samen met voormalig butler Paul Burell terug naar zijn laatste momenten met Diana. Hij vertelt geëmotioneerd hoe hij de nacht voor de uitvaart bij haar kist zat en een belangrijk item bij haar legde. Ook vertelt hij meer over de trouwdag van prins Charles en Diana en hoe ze uitgroeide tot een megaster, maar leed onder de strenge regels aan het hof en het zeer ongelukkige huwelijk met Charles.

Arts
Er komen ook anderen aan het woord, zoals de Franse arts Frederic Mailliez. Hij reed per toeval langs de plek van het ongeluk en heeft tevergeefs geprobeerd het leven van Diana te redden. Royaltyreporter Omid Scobie geeft inzicht in de campagne die er door Charles en het paleis is gevoerd om zijn nieuwe vrouw Camilla Parker Bowles in de smaak te laten vallen. Ze zijn zeer hecht met Arthur Edwards, de fotograaf van The Sun. We spreken hem over die vriendschap en waarom hij met kerst en verjaardagen in het paleis te vinden is.

De documentaire Prinses Diana, 25 jaar later is woensdag 31 augustus om 21.25 uur te zien op Net5. Na afloop kun je de docu Prinses Diana, 25 jaar later terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's