Indrukwekkende documentaire Elephant Mother donderdag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Elephant Mother donderdag te zien op NPO 2
Portret van bijzondere Thaise vrouw

Kijktip :

Donderdag (1 september) is de indrukwekkende, hartverwarmende documentaire Elephant Mother te zien op NPO 2. In deze documentaire maken we kennis met een bijzondere vrouw: Lek Chailert uit Thailand. Zij heeft een missie, namelijk de eens zo aanboden heilige olifant redden uit de wrede toeristenindustrie.

Elephant Mother gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Moeilijk
Terwijl ze wereldwijd gedragen wordt door natuur- en wildlifeorganisaties, wordt het haar in Thailand zelf des te moeilijker gemaakt. Totdat in 2020 wereldwijd de coronapandemie uitbreekt en de rollen zich omdraaien. Bezoekers blijven weg en de toeristenindustrie in Thailand valt stil - net als in veel andere toeristische trekpleisters.

Vijanden
De oude vijanden die Lek en haar kamp eerder saboteerden, kloppen nu noodgedwongen bij haar aan. Lek ziet haar kans schoon en schiet te hulp. Met internationale donaties en plaatselijke giften ondersteunt ze niet alleen haar eigen park, maar ook haar buren. Langzaam maar zeker slaagt Lek erin de situatie van de olifanten te verbeteren.

De documentaire Elephant Mother is donderdag 1 september om 23.05 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Elephant Mother terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's