Historische bokswedstrijd Anthony Joshua - Joseph Parker live op tv

Historische bokswedstrijd Anthony Joshua - Joseph Parker live op tv
Ultiem gevecht in zwaargewicht boksen

Sport :

Op zaterdag 31 maart staat een historisch gevecht in het zwaargewicht boksen op het programma. De huidige wereldkampioen Anthony Joshua wordt uitgedaagd door de Nieuw-Zeelander Joseph Parker. Het gevecht wordt live op tv uitgezonden door RTL 7.

Joshua en Parker zijn twee ongeslagen vechters, beide in het bezit van titels, die alles op het spel zetten. De winnaar van het gevecht bemachtigt alle vier de titels in het zwaargewicht boksen, iets wat nog nooit in de geschiedenis van het zwaargewicht boksen is voorgekomen.

Anthony Joshua heeft momenteel drie titels op zijn naam staan, bij de boksbonden WBA, IBF en IBO. De Engelsman is ongeslagen en won al zijn twintig wedstrijden met een knock-out. Ook Joseph Parker is ongeslagen en op dit moment in het bezit van één titel: die van de WBO. Achttien van zijn vierentwintig wedstrijden werden gewonnen met een knock-out.

Het is voor de eerste keer sinds 1987 - toen Mike Tyson en Tony Tucker het tegen elkaar opnamen - dat er twee ongeslagen wereldkampioenen zwaargewicht boksen tegen elkaar in actie komen.

Het boksgevecht Joshua vs. Parker is zaterdag 31 maart vanaf 22.30 uur live te zien in RTL 7 Fight Night op RTL 7. De avond wordt afgetrapt met het gevecht om de WBA-titel tussen Alexander Potevkin uit Rusland en de Engelsman David Price.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Historische bokswedstrijd Anthony Joshua - Joseph Parker live op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV