Geweldige comedy The Blues Brothers zie je zondag op SBS9

Geweldige comedy The Blues Brothers zie je zondag op SBS9
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

Het is nog altijd één van de meest legendarische muzikale comedy's van de jaren tachtig: The Blues Brothers. Dan Aykroyd en John Belushi werden supersterren dankzij hun beroemde alter ego's, maar de film is ook gewoon van topkwaliteit. Hij is zondag te zien op SBS9 en je kunt The Blues Brothers streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Kort nadat hij uit de gevangenis is ontslagen gaat Jake Blues samen met zijn broer Elwood op bezoek in het katholieke weeshuis waar ze samen zijn opgegroeid. Ze vernemen dat de instelling spoedig de deuren moet sluiten door gebrek aan geld. Daar willen de broers iets aan doen. Ze besluiten hun vroegere bluesband te herenigen om zo geld te verdienen om de schulden van het weeshuis af te betalen. Het wordt een muzikaal avontuur met heel wat hindernissen, tegenslagen en memorabele ontmoetingen met allerlei bizarre figuren, wraakzuchtige militante groepen, kwade countryzangers en hysterische ex-geliefden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
The Blues Brothers biedt een doldwaas avontuur met spectaculaire scènes, maar ook fantastische muziek. Daardoor heeft deze productie van begin tot eind een aanstekelijk, opbeurend karakter - al is het maar vanwege de vele beroemde artiesten met een bijrol. Zo zien we onder anderen James Brown, Cab Calloway, Ray Charles, Aretha Franklin, John Lee Hooker, Stephen Bishop, Joe Walsh en Chaka Khan opduiken. Vooral de vertolkingen van 'Everybody Needs Somebody to Love' en 'Think' (met Franklin) zijn legendarisch geworden.

The Blues Brothers (1980) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is zondag 4 september om 22.40 uur te zien op SBS9. Genre: comedy, muziek. Speelduur: 133 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV