Interlands Nederlandse voetbalsters live op Veronica

Interlands Nederlandse voetbalsters live op Veronica
Kwalificatie en oefeninterlands Oranje Leeuwinnen

Veronica heeft de uitzendrechten voor de interlands van het Nederlands vrouwenvoetbalteam verworven. De kwalificatiereeksen van het Nederlands vrouwenelftal voor het aankomende WK (2019) en EK (2021) en de vriendschappelijke thuiswedstrijden worden uitgezonden op Veronica.

Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB, geeft aan: "Onze Leeuwinnen vanaf nu live bij Veronica, een zender die het voetbal nadrukkelijk omarmt. En dus ook ons vrouwenvoetbal. Ik ben erg trots op deze deal; goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans. De wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zijn in no time uitverkocht, maar nu kunnen de mensen zonder kaarten ook genieten van de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioen."

Na de eerste plaats op het EK vrouwenvoetbal van afgelopen zomer in eigen land, is het WK over twee jaar het eerstvolgende grote toernooi voor de OranjeLeeuwinnen. Aan dit WK nemen in totaal 24 landen deel, waarbij thuisland Frankrijk al automatisch is geplaatst. Voor de overige Europese landen zijn er acht startplaatsen te vergeven. Nederland zit voor het kwalificatietoernooi in Groep 3 samen met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen op dinsdag 24 oktober is het eerste duel dat Veronica live zal uitzenden. De wedstrijd wordt gespeeld in het uitverkocht Noordlease Stadion in Groningen en is vanaf 19:00 uur te zien op Veronica.

Geniet nog eens na van de gewonnen EK-finale afgelopen zomer in Enschede. Denemarken werd met 4-2 verslagen door het Nederlands elftal.

Tags: voetbal, wedstrijd, ek-vrouwenvoetbal, nederland, live, kampioen, enschede, groningen, finale, knvb, nederlands elftal, stadion, toernooi, vrouwenvoetbal, veronica, leeuwinnen, kwalificatietoernooi, fans

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »