Recensie: Pinocchio is nieuwe droomwereld van Robert Zemeckis die niets nieuws brengt

Recensie: Pinocchio is nieuwe droomwereld van Robert Zemeckis die niets nieuws brengt
De volgende in reeks live-action verfilmingen

Film :

Vanaf 8 september staat de film Pinocchio op Disney+. Tom Hanks kruipt in de huid van Gepetto in de nieuwe live-action verfilming die in verhaal weing verrast maar in visueel aspect weer wonderschoon is. Lees hier de recensie van Pinocchio.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Kattenkwaad
Pinocchio is een houten marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Door de oude Geppetto wordt hij tot leven gewekt en wordt hij opgevoed als zijn eigen zoon. Pinocchio is echter niet vies van kattenkwaad...

Tom Hanks als Gepetto en Benjamin Evan Ainsworth als Pinokkio [stem] in 'Pinocchio'. Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 5,5

Geef Disney een regisseur met een eigen stijl, een reeks A-list acteurs die óf een stem, óf een rol spelen, een gigantisch budget om redelijke tot goede CGI figuren mee te ontwikkelen en het verhaal van een klassiek Disney verhaal, en dan krijg je weer een live-action verfilming. Binnenkort zijn Sneeuwwitje en The Little Mermaid aan de beurt, maar misschien kunnen ze er daarna beter mee stoppen. De lol is er wel vanaf. De film ontroert en de achtergronden zien er allemaal geweldig uit, maar daar blijft het wel een beetje bij. Het is allemaal weer een beetje gekunsteld en zelfs de CGI is niet geweldig - dat is iets waar we misschien maar aan moeten wennen de komende jaren door het drukke bestaan van de artiesten - in het laatste half uur. Niet slecht, maar ook niet goed. 2,5 ster.

Cast
Naast Benjamin Evan Ainsworth (Flora & Ulysses) en Tom Hanks (Elvis) spelen ook Keegan-Michael Key (Toy Story 4), Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises) en Cynthia Erivo (Genius: Aretha) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Robert Zemeckis (Forrest Gump).

Vanaf 8 september 2022 is Pinocchio te kijken op Disney+. Genre: fantasy, drama. Tijdsduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV