Volkskrant positief over docu De verloren kinderen van het Kalifaat

Volkskrant positief over docu De verloren kinderen van het Kalifaat
'Documentaire overstijgt Housseins zoektocht'

Nieuws :

Tv-recensist Frank Heinen is erg positief over de bijzondere documentaire De verloren kinderen van het Kalifaat van Sinan Can. In de documentaire gaat Houssein naar IS-gebied op zoek naar zijn kleinkinderen die hij nog nooit heeft gezien.

"Housseins verhaal is bekend", schrijft Heinen. De man deed zijn verhaal al op televisie en in kranten. "Begin dit jaar vertrok Houssein naar Noord-Syrië, naar de plek waar zijn dochter vastzit, samen met haar twee dochtertjes, Housseins kleinkinderen. Sinan Can reisde met hem mee."

"De verloren kinderen van het Kalifaat is 'het verhaal van een zoektocht'", beschrijft Frank Heinen de documentaire. Hij noemt het "een volkomen andere film dan In het spoor van IS, het huiveringwekkende meesterstuk dat Can nog maar enkele maanden geleden afleverde. Tijdens het kijken vreesde ik even dat deze Can-film niet zou kunnen tippen aan de vorige. Te veel zoektocht, te weinig achtergrond. Tot het bericht kwam dat Houssein zijn dochter en kleindochters kon ontmoeten."

Bekijk hoe Houssein zijn kleinkinderen in de armen sluit.

Heinen beschrijft wat er dan te zien is. "In een kaal kantoortje volgde de hereniging. Tussen alle vragen en kussen door klonk het korte, snelle ademen van de opwinding, de vooraankondiging van de snikken die inderdaad kwamen. Een explosie van onhandige genegenheid. Het was een van de mooiste scènes die ik in lange tijd zag. 'Ben je gemarteld?' Het was Can die dat vroeg. Er viel een stilte, die eindeloos duurde en uiteindelijk verbroken werd door een van de meisjes: 'Mama!'"

Bekijk de documentaire De verloren kinderen van het Kalifaat.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Volkskrant positief over docu De verloren kinderen van het Kalifaat of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV