Vanavond op tv: Ajax - Rangers (Champions League), start Oogappels seizoen 4

Vanavond op tv: Ajax - Rangers (Champions League), start Oogappels seizoen 4
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 7 september

Kijktip :

Vanavond speelt Ajax de eerste groepswedstrijd van dit Champions League-seizoen, tegen Rangers FC. Verder onder meer de start van het vierde seizoen van Oogappels. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 7 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - Rangers (Champions League)

RTL 7
18:40 uur

Vanavond begint het Champions League-seizoen voor Ajax met een thuiswedstrijd tegen het Schotse Rangers FC. Uiteraard is RTL 7 er live bij met een voorbeschouwing vanaf 18.00 uur en om 18.45 uur een live verslag van de wedstrijd. Het duel is ook live te zien op Ziggo Sport Voetbal. Vorig jaar beleefde Ajax een geweldige groepsfase in de Champions League, met klinkende overwinningen op onder meer Sporting Portugal (1-5) en Borussia Dortmund (4-0 en 1-3). De vraag is of de Amsterdammers dit jaar dezelfde prestatie kunnen leveren, want ze zijn ingedeeld in een lastige groep met naast Rangers ook Liverpool en Napoli.

Start: Oogappels seizoen 4

NPO 1
20:35 uur

De populaire Nederlandse dramaserie Oogappels is alweer toe aan zijn vierde seizoen. In het vierde seizoen draait het om accepteren, loslaten en volwassen keuzes maken. Maar wat als dat de nodige strijd oplevert en oud zeer naar boven komt? In de eerste aflevering is te zien hoe Fabie in alle staten is nu Mees ineens is verdwenen. Ze vertrekt in allerijl naar Noorwegen en Pip gaat bij Johan en Ella logeren.

Nieuw: Over Leven

NPO 2
21:00 uur

In het nieuwe programma Over Leven praat Coen Verbraak met uiteenlopende gasten over wat het leven - ondanks alles - de moeite waard maakt. Heeft het leven zin? Of is dat onzin? Is een mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk? Hoe ga je om met tegenslag? Waar put je troost uit als het tegenzit? In de eerste aflevering is astronaut en ambassadeur van de aarde André Kuipers te gast.

Nieuw: Handen aan de couveuse

NPO 1
21:30 uur

In het nieuwe programma Handen aan de couveuse volgt presentatrice Anne-Mar Zwart ouders bij wie de roze wolk na de geboorte van hun kind ver te zoeken is. Hun baby is veel te vroeg geboren of ernstig ziek en ligt daarom op de IC Neonatologie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. In de eerste aflevering is te zien hoe Jennifer met corona en ernstig hartfalen aan de hart-longmachine ligt. Zij wordt kunstmatig in slaap gehouden en haar toestand is kritiek.

Docu: Joni Mitchell - Lady Blue

NPO 2
22:40 uur

Joni Mitchell is één van de belangrijkste vrouwelijke singer-songwriters uit de muziekgeschiedenis. In de late jaren zestig en de jaren zeventig groeide ze uit tot een icoon. De documentaire Joni Mitchell - Lady Blue schetst een portret van deze bijzondere muzikant. Joni Mitchell groeit, dankzij haar unieke sopraan en poëtische teksten, uit tot het vrouwelijke boegbeeld van de hippiegeneratie aan het einde van de jaren zestig. In die periode heeft ze al successen met nummers als 'Both Sides Now' en 'Big Yellow Taxi', maar haar grootste triomf moet nog komen.

Actuele video's

Meer actuele video's