Recensie: Diorama is Scandinavische kijk op relaties, monogamie, seks en trauma

Recensie: Diorama is Scandinavische kijk op relaties, monogamie, seks en trauma
Wetenschappelijk romantisch drama

Film :

Vanaf 7 september is de film Diorama te zien op Netflix. Een diorama is een vaak museale, driedimensionale opstelling waarin een bestaande of mogelijke werkelijkheid wordt getoond. Deze Diorama gaat over relaties, monogamie, sleur en het vuur dat weer aangewakkerd moet worden. Lees hier de filmrecensie van Diorama.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Frida en Björn
De film volgt het liefdesverhaal van Frida en Björn. Wat begint met een vurige passie eindigt met een huwelijk en het 'traditionele' gezinsleven. Hun verhaal wordt belicht vanuit een wetenschappelijk perspectief. Grote miscommunicatie en verleidingen nemen in hun relatie de overhand. Het ooit zo hartstochtelijke huwelijk van een echtpaar valt langzaam uit elkaar.

Pia Tjelta (Frida) en David Dencik (Björn) in de film 'Diorama'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 5,9

Diorama biedt een bijzondere kijk op relaties en monogamie door de ogen van de Zweedse actrice, zangeres, scenarioschrijver én regisseur Tuva Novotny (Lilyhammer). Het is eigenlijk een romantische dramafilm op wetenschappelijke basis. Naast het levensverhaal van Frida en Björn (Pia Tjelta en David Dencik) komen in de theatersetting ook kippen, apen, aardmuizen en koala's voorbij. Die laten zien hoe onze relatieproblemen eigenlijk echt werken. Deze aparte manier van filmmaken zal er onvermijdelijk voor zorgen dat kijkers afhaken, maar de herkenbaarheid (vooral voor koppels met kinderen) zorgt ervoor dat Diorama het hoofd toch nét boven water weet te houden. Twee sterren.

Cast
Naast Pia Tjelta (Blind Spot) en David Dencik (No Time to Die) zijn ook Claes Bang (Bad Sisters) en Sverrir Gudnason (Borg McEnroe) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Tuva Novotny.

Vanaf 7 september 2022 is de film Diorama te zien op Netflix. Genre: comedy, drama, romantiek. Tijdsduur: 99 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's