Recensie: Pink Moon is ontroerend verhaal over euthanasie, empathie en loslaten

Recensie: Pink Moon is ontroerend verhaal over euthanasie, empathie en loslaten
Met Julia Akkermans en Johan Leysen

Film :

Vanaf 8 september draait de film Pink Moon in de Nederlandse bioscopen. Tijdens een familiediner met heerlijke Chinese babi pangang en bami op tafel komt vader Jan met het schokkende nieuws dat hij klaar is met het leven en euthanasie wil plegen. Lees hier de filmrecensie van Pink Moon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jan wil dood
Tijdens een etentje verklaart de patriarch van de familie, Jan, dat hij dood wil. Het nieuws slaat bij iedereen in als een bom en dochter Iris besluit verlof te nemen. Terwijl de vastgestelde datum van de dood van Jan steeds dichterbij komt, trekt Iris ongevraagd bij hem in.

Actrice Julia Akkermans (Iris) en Johan Leysen (Jan) in de film 'Pink Moon'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,9

Het zwaard van Damocles hangt de hele film boven het hoofd van de kijker in het knappe regiedebuut van Floor van der Meulen, die het drama professioneel naar een onvermijdelijk slotakkoord stuurt. Grote troef van Pink Moon is het verbluffende realisme waarmee dit verhaal verteld wordt. Vooral als je zelf afscheid van ouders hebt moeten nemen is de herkenbaarheid enorm groot. De cast is sterk, met mooie rollen voor Julia Akkermans en Johan Leysen. Pink Moon is een ontroerende zoektocht naar empathie, "loslaten" en verlies. En dat met broodnodige stiltes en luchtigheid. Neem zakdoeken mee want die heb je nodig. Vier sterren.

Cast
Naast Julia Akkermans (Dirty Lines) en Johan Leysen (Vechtershart) zijn ook Anniek Pheifer (Captain Nova) en Eelco Smits (Buiten is het Feest) te zien in deze film. Deze productie is het regiedebuut van Floor van der Meulen.

Vanaf 8 september 2022 is de film Pink Moon te zien in de bioscopen. Genre: comedy, drama. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's