Nieuw programma Nederland is vol met Jeroen Pauw begint zondag op NPO 1

Nieuw programma Nederland is vol met Jeroen Pauw begint zondag op NPO 1
Hebben we onze grens bereikt?

Kijktip :

Of het nou gaat om Schiphol, onze vleesindustrie, toerisme of ons vrachtverkeer, Nederland blijft maar doorgroeien. In het nieuwe programma Nederland is vol onderzoekt Jeroen Pauw, samen met journalist Sander Heijne, of ons kleine Nederland op verschillende vlakken niet de grenzen aan groei heeft bereikt.

Nederland is vol gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Gewaarschuwd
Vijftig jaar geleden werden we voor het eerst gewaarschuwd voor de onmogelijkheid om eindeloos te blijven groeien. Toch is ons verlangen naar groei – ook in politiek beleid – nog springlevend, terwijl we steeds meer tegen grenzen aanlopen. Moeten we onze samenleving radicaal anders vormgeven? En hoe zorgen we ervoor dat de rekening van de groei eerlijk wordt verdeeld?

Schiphol
In de eerste aflevering onderzoeken we de groei van Schiphol, één van de drie grootste luchthavens van Europa. Op het hoogtepunt vlogen ruim 71 miljoen passagiers via de luchthaven. Schiphol levert ons economische welvaart op, maar zorgt ook voor overlast. In de omgeving kan niet meer worden gebouwd, omwonenden hebben last van geluid en stank en ook de omliggende natuur ondervindt schade van de uitstoot van onder meer stikstof.

Het nieuwe programma Nederland is vol is vanaf zondag 11 september rond 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Nederland is vol terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's