Zondag in Undercover in Nederland: afvalcoach 'helpt' anorexiapatiënten

Zondag in Undercover in Nederland: afvalcoach 'helpt' anorexiapatiënten
Alberto Stegeman grijpt in bij levensgevaarlijke praktijken

Kijktip :

Deze week is er opnieuw een schrijnende reportage te zien in Undercover in Nederland, het programma waarin Alberto Stegeman de meest verdorven oplichters ontmaskert en confronteert met hun daden. Deze week is dat een zelfbenoemde afvalcoach die minderjarige anorexiapatiënten adviseert nóg meer af te vallen.

Undercover in Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Levensgevaarlijk
De adviezen van deze zogenaamde afvalcoach zijn letterlijk levensgevaarlijk. Als de kinderen het dieetplan opvolgen, zou de dood erop volgen. Daar blijft het echter niet bij: deze zelfbenoemde afvalcoach is ook uit op seks met de zieke, kwetsbare kinderen. De afvalcoach is actief in de zogenoemde Pro-ana wereld, waar mensen die lijden aan een eetstoornis elkaar online opzoeken.

Heftig
Veel van de patiënten die op deze platformen actief zijn zitten in een fase waarin ze zelf nog niet geloven dat ze ziek zijn. Ze zien afvallen juist als een levensstijl. Op die websites is deze zelfbenoemde afvalcoach actief om zonder enige gewetenswroeging misbruik te maken van de zieke kinderen. Alberto grijpt in en wat volgt is een zeer heftige confrontatie.

Undercover in Nederland is elke zondag rond 21.30 uur te zien op SBS6. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Undercover in Nederland terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's