Vanavond op tv: spectaculaire LEGO Masters en Ik Vertrek XL

Vanavond op tv: spectaculaire LEGO Masters en Ik Vertrek XL
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 september

Kijktip :

Zaterdagavond zie je weer een spectaculaire aflevering van LEGO Masters, waarin de kandidaten deze week een bouwwerk moeten maken gebasseerd op een popsong. Verder zie je Ik Vertrek XL op NPO1 en de oorlogsfilm Black Hawk Down op RTL7 . Hieronder lees je de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Oorlogsfilm: Black Hawk Down

RTL 7
20:00 uur

In 1993 worden tijdens een missie in Somalië Amerikaanse Black Hawk-helikopters neergehaald. Daardoor belanden de veelal onervaren commando's in de levensgevaarlijke straten van Mogadishu. Er wordt een reddingsactie op touw gezet, maar het grondgebied is extreem vijandig en de Amerikaanse troepen zijn zwaar in de minderheid. Vanuit een kansloze uitgangspositie proberen de heldhaftige commando's de overweldigende Somalische strijdmacht te weerstaan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Actiefilm: John Wick - Chapter 2

Veronica
20:00 uur

John Wick is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Gebonden door een onontkoombare bloedschuld aan een Italiaanse crimineel, Santino D'Antonio, reist hij naar Italië waar hij het op moet nemen tegen de dodelijkste moordenaars van de wereld. Hij bevindt zich in een gevaarlijke omgeving in het hart van de geheime criminele gemeenschap van Rome, omdat elke moordenaar in het bedrijf ervan droomt de legendarische Wick in het nauw te drijven. Doordrenkt van bloed en genadeloos opgejaagd, kan John Wick een vreedzame pensionering zeker vergeten, want in dit dodelijke ballet van kogels kan niemand het er in een stuk van afbrengen.

LEGO Masters: popsong in Lego-bouwwerk

RTL 4
20:05 uur

Het nieuwe seizoen van LEGO Masters is in volle gang op RTL 4. De presentatie is dit seizoen in handen van Jamai Loman en Andy Peelman, die het stokje overnamen van Ruben Nicolai en Kürt Rogiers. Welke opdrachten geven zij deze week aan de deelnemers? In LEGO Masters strijden meerdere duo's om de titel van LEGO Masters van 2022. Zij krijgen elke week meerdere opdrachten, die ze soms onder hoge tijdsdruk moeten uitvoeren. Hun bouwwerken worden beoordeeld door Esmee Kuenen, die onder meer kijkt naar originaliteit en techniek. Deze week zet de eerste opdracht meteen alles op zijn kop. De winnaars krijgen een groot voordeel voor de tweede opdracht en daar zijn ze heel blij mee. Voor die opdracht krijgen alle teams de titel van een bekende popsong die ze om moeten zetten in een LEGO-bouwwerk. Aan het eind van de aflevering komt er een beroemde special guest die in één oogopslag de songtitels moet kunnen raden.

Ik vertrek XL: corona legt verbouwing plat

NPO 1
20:29 uur

In het nieuwe programma Ik vertrek XL volgen we twee vriendengroepen die een succesvolle onderneming hopen op te bouwen in het buitenland. De ene groep doet dat in Italië, de andere op Bonaire. Net zoals in de reguliere afleveringen van Ik vertrek stuiten ze echter op allerlei uitdagingen... In Italië nemen de vrienden, ondanks de onzekere situatie, het risico om alvast te investeren in hun pand met potentie. Maar dan komt het coronavirus genadeloos om de hoek kijken. De pandemie krijgt de hele wereld in zijn greep en legt ook de verbouwing in Italië stil. Het gezelschap moet helaas terugkeren naar Nederland. Ook op Bonaire gaat niet alles volgens plan. Francine en Rinse hebben inmiddels hun intrek genomen in een container. Ondertussen gaat de bouw gestaag verder, maar het einde van de geldpot komt langzaam in zicht. Wanneer de lening maar niet wordt goedgekeurd, moeten Francine en Rinse een drastisch besluit nemen.

Cabaret: Youp van 't Hek - Met de kennis van nu

Canvas
22:37 uur

Ook bij onze Zuiderburen is cabaretier Youp van 't Hek mateloos populair. De cabaretier is inmiddels bezig aan zijn afscheidstournee, maar op Canvas is vanavond de voorstelling Met de kennis van nu te zien. Hiermee toerde Van 't Hek van 2018 tot februari 2020 door de theaters. Vlak voor de uitbraak van de coronacrisis sloot Youp van 't Hek zijn succesvolle tournee met Met de kennis van nu af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorstelling begon met een zestienjarige scholier, die aan Youp vraagt hoe hij cabaretier kan worden. Een logische vraag, want de beste man heeft maar liefst veertig jaar ervaring. Voorzichtig legt Youp de jongen dat uit en samen blikken ze terug op zijn eigen schuchtere begin - met de kennis van nu. Ondertussen gaat het vooral over het heden. Youp is een jaar eerder 65 geworden en daar maakt hij zich heel vrolijk over. Relativerend over de wereld en vooral over zichzelf, want de beste spot is toch zelfspot.

Docu: The Greatest Party on Earth

NPO 2
00:15 uur

De sjah van Iran organiseert in 1971, ter ere van het 2500-jarig bestaan van de Perzische monarchie, het allergrootste feest ter wereld ooit. Het bijzondere verhaal van deze festiviteiten wordt verteld in de documentaire The Greatest Party on Earth. De sjah heeft zichzelf uitgeroepen tot ‘King of Kings’ en wil voor vol worden aangezien door de internationale beau monde. Hij presenteert met zijn feest een nieuw en trots Iran: een land van olie en moderne seculiere waarden en niet van de zwaar religieuze normen. En geld is geen probleem! Maar elk groots feest heeft een paar katers tot gevolg… Wat brengt al deze rijkdom en overvloed teweeg bij zowel het zeer arme deel als het zwaar religieuze deel van de bevolking? Ayatollah Khomeini spreekt van een ‘Duivels feest’ en ook de andere islamitische geestelijken zien het feest als een belediging van de islamitische waarden. De geestelijk leiders zijn de enigen met genoeg macht om de sjah omver te werpen. Het feest is de aanleiding tot de breuk tussen de religieuzen en de arme bevolking aan de ene kant en de sjah met zijn volgelingen aan de andere kant. Het blijkt de aanzet tot de islamitische revolutie die acht jaar later plaatsvindt.

Actuele video's

Meer actuele video's