Recensie: Broad Peak is waargebeurd verhaal over Poolse bergbeklimmer met missie

Recensie: Broad Peak is waargebeurd verhaal over Poolse bergbeklimmer met missie
Maciej Berbeka waagt zich aan levensgevaarlijke bergtop

Film :

Vanaf 14 september staat de film Broad Peak op Netflix. Wie de fantastische documentaire Free Solo of de film Everest kan waarderen gaat ook genieten van deze biografische film over een legendarische bergbeklimmer uit Polen. Lees hier de filmrecensie van Broad Peak.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Maciej Berbeka
Nadat hij de Broad Peak-berg heeft beklommen, ontdekt Maciej Berbeka dat zijn reis naar de top onvolledig is. Vijfentwintig jaar later wil hij afmaken waar hij aan begonnen is. Zal hij slagen in zijn levensgevaarlijke missie?

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,7

De beelden zijn adembenemend in deze waargebeurde film, waarin de lokroep van de bergen onweerstaanbaar blijkt. De levensgevaarlijke tocht naar de top is een ware doodsstrijd met temperaturen van veertig graden onder nul en sneeuwstormen die geen genade kennen. Mede door het waargebeurde verhaal is Broad Peak meeslepend genoeg om te blijven kijken. De film is geregisseerd door Leszek Dawid, die eerder ook de waargebeurde film Jestes Bogiem (2012) maakte. Broad Peak mist uiteindelijk wat vuurwerk en actie en de finale is een gemiste kans. Zonder spoilers weg te geven: hier had véél meer ingezeten. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Ireneusz Czop (High Water) en Maja Ostaszewska (Schindler's List) zijn ook Łukasz Simlat (Fools) en Piotr Głowacki (In Darkness) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Leszek Dawid (You Are God).

Acteur Ireneusz Czop en Maja Ostaszewska in de film 'Broad Peak'

Vanaf 14 september 2022 is de film Broad Peak te zien op Netflix. Genre: avontuur, drama, thriller. Tijdsduur: 101 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's