Vanavond op tv: documentaire Dodelijke zorg, Feyenoord - Sturm Graz (Europa League)

Vanavond op tv: documentaire Dodelijke zorg, Feyenoord - Sturm Graz (Europa League)
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 15 september

Kijktip :

Vanavond is op NPO 2 de onthullende en schokkende documentaire Dodelijke zorg te zien. Verder onder meer Feyenoord - Sturm Graz, vanwege de afgelasting van Arsenal - PSV het enige Nederlandse affiche in de Europa League. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 15 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Feyenoord - Sturm Graz (Europa League)

Veronica
18:40 uur

Voorbeschouwing en vanaf 18.45 uur live verslag van Feyenoord - Sturm Graz, de tweede wedstrijd van de Rotterdammers in de groepsfase van de Europa League. Het duel is ook live te zien op ESPN 2. Feyenoord zal er alles aan doen om de vervelende nasmaak van de eerste wedstrijd in Europees verband weg te spoelen. Op bezoek bij Lazio Roma keken de Rotterdammers na een klein halfuur al tegen een 3-0 achterstand aan. Het werd ook nog 4-0, waarna Santiago Giménez er met twee treffers voor zorgde dat de pijn nog iets werd verzacht.

Zembla: de lange arm van Rwanda

NPO 2
20:25 uur

Het Afrikaanse land Rwanda heeft een roerige geschiedenis. We herinneren ons allemaal de slachtpartijen van de Hutu's en de Tutsi's. Inmiddels is er sprake van een dictatuur die zelfs geheim agenten in Europa heeft gestationeerd. Zembla onderzoekt deze praktijken. Bekend is dat geheim agenten van het regime in Rwanda onder meer in Zweden, België en Engeland opereren. Mensenrechtenactivisten vermoeden dat ze ook in Nederland actief zijn. De inlichtingendienst van Kagame zou hier clandestiene operaties uitvoeren.

Mr. Frank Visser doet uitspraak: buurman grijpt naar kettingzaag

SBS 6
20:30 uur

Ook deze week wacht mr. Frank Visser weer een lastige kwestie in Mr. Frank Visser doet uitspraak. Dat de situatie ernstig is blijkt wel uit het feit dat één van de partijen zelfs al naar een kettingzaag heeft gegrepen. Keert de rust weer terug? Mr. Visser en Viktor Brand reizen naar het Groningse Sappemeer waar Edzert het flink aan de stok heeft met zijn buurman Bert. Die heeft namelijk zonder pardon de kettingzaag door zijn geliefde coniferen gehaald. De buurman in kwestie is zich van geen kwaad bewust.

Oorlogsfilm: Fury

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de indrukwekkende oorlogsfilm Fury te zien. In april 1945 zijn de geallieerden in Duitsland aan hun laatste opmars begonnen. De doorgewinterde sergeant Don 'Wardaddy' Colier heeft het bevel over een Sherman-tank met de bijnaam 'Fury'. Samen met zijn vierkoppige bemanning begint hij aan een dodelijke missie achter de vijandelijke linies. Hoewel ze in elk opzicht in de minderheid zijn, gooien ze alles in de strijd om nazi-Duitsland in het hart te treffen.

Docu: Dodelijke zorg

NPO 2
22:20 uur

Iedereen die in Nederland naar het ziekenhuis gaat, verwacht de beste zorg. Maar wat als er fouten worden gemaakt door slecht functionerende software? Dat de software aangeeft dat je linkerborst afgezet moet worden in plaats van je rechterborst? In de documentaire Dodelijke zorg onthullen artsen dat er ieder jaar mogelijk honderden patiënten in Nederlandse ziekenhuizen sterven door gebrekkige software.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV