Zondag in Undercover in Nederland: afvalcoach blijft anorexiapatiënten 'helpen'

Zondag in Undercover in Nederland: afvalcoach blijft anorexiapatiënten 'helpen'
Alberto Stegeman moet opnieuw ingrijpen

Kijktip :

Deze week is in Undercover in Nederland een ontluisterend vervolg te zien op de uitzending van vorige week. Daarin ontmaskerde en confronteerde Alberto Stegeman een afvalcoach die anorexiapatiënten aanmoedigde om nóg meer af te vallen. Deze afvalcoach is - ondanks het politie-optreden - nog altijd niet gestopt met zijn praktijken.

Undercover in Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Pro-ana
Alberto Stegeman komt dus opnieuw in actie tegen de afvalcoach. Daarnaast spoort Alberto een man op die er praktijken op nahoudt die het voorstellingsvermogen te boven gaan. Ook deze man is actief in de zogenoemde Pro-ana wereld, waar veel patiënten met een eetstoornis in een fase waarin ze nog niet geloven ziek te zijn.

Den Haag
Zij zien afvallen als een levensstijl en de zelfbenoemde afvalcoach maakt op een vreselijke manier misbruik van deze kinderen. Alberto grijpt hard in en wil ook een structurele aanpak van deze vreselijke toestanden. Hij gaat ook naar politiek Den Haag en zet het onderwerp op de politieke agenda. Komt er zo een einde aan de levensgevaarlijke praktijken?

Undercover in Nederland is elke zondag om 21.30 uur te zien op SBS6. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Undercover in Nederland terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's