Uitstekende oorlogsfilm Three Kings zondag te zien op RTL 7

Uitstekende oorlogsfilm Three Kings zondag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Regisseur David O. Russell is inmiddels behoorlijk uit de gratie geraakt vanwege zijn agressieve en intimiderende gedrag op filmsets, maar toch verschijnt later dit jaar zijn nieuwste film Amsterdam - waarvoor de sterren weer in de rij stonden. In 1999 brak Russell door met de uitstekende oorlogsfilm Three Kings, zondag te zien op RTL 7. Je kunt Three Kings streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De jonge soldaat Troy Barlow vindt enkele dagen na de beëindiging van de Golfoorlog een Arabische kaart waarop geheime gouddepots staan afgebeeld. Het gaat om goudstaven die Saddam Hoessein gestolen heeft van Koeweit. Samen met drie andere soldaten is Troy van plan deze depots te zoeken en het goud mee te nemen. Als de militairen onderweg ontdekken dat de plaatselijke bevolking op het punt staat geëxecuteerd te worden vanwege hulp aan de Amerikanen, besluiten ze hen te helpen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De naam 'David O. Russell' heeft inmiddels een behoorlijk nare bijsmaak gekregen. Zijn uitspattingen op sets waren al berucht - zo clashte hij op de set van Three Kings met George Clooney en ging hij enorm tekeer tegen Lily Tomlin tijdens de opnames van I Heart Huckabees (2004) - maar inmiddels lijkt hij (bijna) helemaal persona non grata in Hollywood te zijn. De reden? Hij zou zijn negentienjarige transgender-nichtje seksueel hebben misbruikt. Vreemd genoeg stonden de sterren in de rij om met hem samen te werken aan zijn nieuwe project Amsterdam (Christian Bale, Margot Robbie, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Rami Malek, Robert De Niro en vele anderen). Russell is natuurlijk wél een getalenteerde filmmaker, want dat bewees hij al met zijn doorbraak Three Kings.

Cast
Naast George Clooney (The Descendants) en Mark Wahlberg (Instant Family) zijn ook Ice Cube (21 Jump Street) en Spike Jonze (The Game) te zien in Three Kings. Deze film is geregisseerd door David O. Russell (American Hustle).

Three Kings (1999) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is zondag 18 september om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: comedy, oorlog. Speelduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's