Recensie: in Sous Emprise zorgt diepzeeduiken en wilde seks voor ademnood

Recensie: in Sous Emprise zorgt diepzeeduiken en wilde seks voor ademnood
Met Camille Rowe en Sofiane Zermani

Film :

Sinds 9 september staat de film Sous Emprise op Netflix. Diep in de zee en onder de Franse zon leren we Roxana kennen. Diepzeeduiken is haar passie - naast stiekem seks hebben op het toilet van een restaurant met een man wiens vriendin gewoon aan tafel zit te wachten. Lees hier de filmrecensie van Sous Emprise.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Giftige relatie
De getalenteerde Roxana vindt diepe, maar verwoestende liefde bij haar recordhoudende freedive-instructeur Pascal in dit romantische drama met prachtige beelden.

Camille Rowe (Roxana) in de film 'Sous Emprise'

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 50% | IMDb ★ 5,7

De weinig sympathieke film Sous Emprise betekent 'onder invloed' en inderdaad draait het vrij magere verhaal voor een groot gedeelte om de invloed die Pascal op Roxana uitoefent. En dat betekent niet veel goeds. De film biedt een vrij deprimerende schets van een giftige relatie die op het punt staat te verzuipen. Het diepzeeduiken brengt in het begin nog enige spanning met zich mee maar is later een herhaling van zetten. Het soapachtige verhaal voelt soms rommelig aan en is eigenlijk zonde van je tijd. De locaties zijn wel weer prachtig, maar dat is helaas niet genoeg. Andere opties op Netflix? Jazeker wel, bijvoorbeeld de waargebeurde docu Last Breath met een 7,7 op IMDb. Zonder seks, maar wel bloedstollend spannend. Eén ster.

Cast
Naast Camille Rowe (Now Is Everything) en Sofiane Zermani (Savages) zijn ook César Domboy (Outlander), Muriel Combeau (Slalom) en Laurent Fernandez (Summer of 85) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David M. Rosenthal (Jacob's Ladder).

Vanaf 9 september 2022 is de film Sous Emprise te zien op Netflix. Genre: drama. Tijdsduur: 119 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV