Vanavond op tv: docu De DS Keyzer, Meilandjes eindelijk verlost van kasteel in Chateau Meiland

Vanavond op tv: docu De DS Keyzer, Meilandjes eindelijk verlost van kasteel in Chateau Meiland
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 19 september

Kijktip :

Vanavond zendt NPO 2 de fraaie documentaire De DS Keyzer uit. Verder zien we in Chateau Meiland hoe de Meilandjes eindelijk verlost worden van hun kasteel in Frankrijk. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 19 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Slava Oekraïne

NPO 2
20:25 uur

De oorlog in Oekraïne is inmiddels ruim een half jaar bezig. Vanaf het begin van de Russische inval zijn miljoenen Oekraïeners hun land ontvlucht. In de documentaireserie Slava Oekraïne wordt een aantal van hen gevolgd. Zij zijn in Nederland neergestreken. Hoe gaat het met Valeria, die met haar dochter Lera (8) uit Kiev is gevlucht? Lukt het de familie uit Marioepol na wekenlang in een schuilkelder te hebben geleefd, om hun draai te vinden in Nederland? En hoe is het om Oekraïners in je huis te hebben?

Chateau Meiland: eindelijk verlost van kasteel

SBS 6
20:30 uur

In een nieuwe aflevering van Chateau Meiland, vanavond te zien op SBS6, staat de Meilandjes enkele belangrijke gebeurtenissen te wachten. Er wordt namelijk wederom verhuisd én ze komen eindelijk van hun kasteel in Frankrijk af. Deze aflevering staat bijna geheel in het teken van de verhuizing naar hun nieuwe stulp ver weg van nieuwsgierige blikken. En voor het eerst laten ze zich verhuizen en dat moet rust geven. Ze gaan echter ook nog naar Frankrijk, want eindelijk zullen ze worden verlost van het chateau.

Terug: Spoorloos

NPO 1
21:25 uur

Vanaf vanavond is televisieklassieker Spoorloos, al sinds 1990 te zien bij de publieke omroep, terug met gloednieuwe afleveringen op NPO 1. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen het verhaal van Wesley. Hij heeft een Nederlandse moeder en een Chileense vader, maar is opgevoed door zijn stiefvader. Toen Wesley ongeveer twee jaar oud was, is zijn biologische vader Ricardo teruggegaan naar Chili en er is nooit meer contact geweest. Wesley vraagt zich af of zijn vader nog leeft en waarom hij helemaal uit beeld is verdwenen.

Start: Gezichten van dementie

NPO 2
22:10 uur

Deze week is de documentaireserie Gezichten van dementie, met korte afleveringen van circa vijftien minuten, van maandag tot en met donderdag te zien op NPO 2. In deze serie portretteren journalist Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem mensen met dementie én hun geliefden. In de eerste aflevering maken we kennis met Raymond Janssen (47). In de zomer kan hij de tent van zijn kinderen opeens niet meer opzetten. Binnen enkele maanden raakt hij zijn spraak kwijt.

Docu: De DS Keyzer

NPO 2
22:30 uur

Na veertig jaar is het pand van de beeldbepalende DS-garage in Amsterdam verkocht. In de documentaire De DS Keyzer wordt een portret geschetst van David Kostelijk en zijn garage. Hij heeft 'zijn' pand met pijn in het hart verkocht. Het is een helse klus om alle in de jaren bewaarde auto-onderdelen in te pakken voor de verhuizing. Maar nog lastiger is het om autoliefhebbers en vaste klanten van de garage, te moeten vertellen dat ze hun ‘hangplek’ kwijt zullen raken. Zij kwamen langs voor raad en daad, voor onderdelen die niet meer te krijgen zijn of een bak koffie en een goed gesprek over hun troetelauto.

Avonturenfilm: Master and Commander - The Far Side of the World

NET 5
22:40 uur

Op Net5 is vanavond de avonturenfilm Master and Commander: The Far Side of the World te zien. Begin 1800 vaart de Britse kapitein Jack Aubrey op zijn geliefde schip de H.M.S. Surprise. Zijn schip wordt totaal onverwachts aangevallen door een oorlogsschip en zwaar gehavend wordt achtergelaten. Jack besluit het er niet bij te laten zitten en de achtervolging in te zetten. In de jacht op het oorlogsschip doorkruist hij twee oceanen. Het zou wel eens het einde kunnen betekenen van kapitein Aubrey en zijn mannen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV