Nieuw programma Een nacht in het museum begint dinsdag op Canvas

Nieuw programma Een nacht in het museum begint dinsdag op Canvas
Met bekende Vlamingen op pad door museum

Kijktip :

In het nieuwe VRT-programma Een nacht in het museum nodigt Thomas Vanderveken bekende gasten uit voor een nachtelijke preview op een van de topstukken van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Verbouwing
Het Koninklijk Museum opent na een verbouwing van maar liefst elf jaar op 24 september eindelijk opnieuw zijn deuren. In de eerste aflevering heeft Thomas acteur Wim Willaert (Eigen kweek, Undercover) te gast, om een nacht lang te vertoeven in het gezelschap van het werk 'De Aanbidding der Koningen' (1624).

Rubens
Dit beroemde schilderij is gemaakt door Peter Paul Rubens. Om de achtergrond van het werk te doorgronden duiken ze in de geschiedenis van het schilderij, zijn creëerder én van de stad Antwerpen. Thomas tracht, onder meer met behulp van hoog nachtelijk bezoek, de ogen van zijn gast te openen voor de magie van het werk en het genie van de oude meester Rubens.

Het nieuwe programma Een nacht in het museum is vanaf dinsdag 20 september wekelijks om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV