Serierecensie: Cobra Kai seizoen 5 is heerlijk warm bad in vertrouwd water

Serierecensie: Cobra Kai seizoen 5 is heerlijk warm bad in vertrouwd water
Komt de Karate Kid nu echt terug?

Film :

Vanaf 9 september staat het vijfde seizoen van Cobra Kai op Netflix. Het blijft een mooi gezicht: de twee mannen Zabka en Macchio die ineens de krachten bundelen. Ook in dit vijfde seizoen vallen de fans van de franchise in een warm bad. Lees hier de recensie van Cobra Kai seizoen 5.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Krachten bundelen loont niet
De serie Cobra Kai speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen van het All Valley Karatetoernooi in 1984 af. Johnny Lawrence staat op het punt om zijn beruchte Cobra Kai karate dojo te heropenen. In het vierde seizoen besluiten Daniel LaRusso en Johnny Lawrence hun krachten te bundelen om samen de studenten van hun respectievelijke dojo's te trainen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 84% | IMDb ★ 8,6

Daniel is al lang niet meer de onverslaanbare meester, dat is wel duidelijk in deze serie en wordt nog eens duidelijker in dit seizoen, waarin hij het knap lastig heeft. Toegegeven: de verhaallijnen zijn al vijf seizoenen hetzelfde en de opbouw verrast dan ook niet, maar de personages en hun ontwikkelingen maken dat ook dit seizoen weer meer dan goed. De toffe actie die zich door de afleveringen heen laat zien maakt heel veel van de steeds groter worden plotgaatjes goed en alles gaat zo razendsnel, dat die ook niet echt opvallen. En dan is er ook nog goed nieuws voor de fans van de films: een vijfde film blijkt in de maak te zijn. Of deze het niveau van de serie aan weet te raken is natuurlijk de vraag, de serie blijft in ieder geval nog wel even in zijn hoogtijdagen hangen: 4 sterren.

Cast
Ralph Macchio (Crossroads), Martin Kove (Once Upon a Time in Hollywood) en William Zabka (Hot Tub Time Machine) spelen hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Jon Hurwitz (Blockers).

Vanaf 9 september 2022 is Cobra Kai seizoen 5 te streamen op Netflix. Genre: actie, komedie. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 35 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV