Indrukwekkende documentaire The Daughter Tree woensdag te zien op Canvas

Indrukwekkende documentaire The Daughter Tree woensdag te zien op Canvas
Aborteren van meisjes is in India heel normaal

Kijktip :

Elke twaalf seconden wordt er in India een meisje geaborteerd, wat ertoe heeft geleid dat sommige dorpen bestaan uit een volledig mannelijke bevolking. In de documentaire The Daughter Tree worden twee dorpen onder de loep genomen.

Abortussen
Deze documentaire van Rama Rau gaat over ongeboren leven, meer bepaald over de strijd van de Indiase vroedvrouw Neelam Bala tegen abortussen op vrouwelijke foetussen en de patriarchale cultuur die daaraan ten grondslag ligt, met name dat mannelijke baby’s meer gewenst zijn dan vrouwelijke.

Drie decennia
Neelam Bala pleit vóór de geboorte van babymeisjes, maar zij is niet de enige die we volgen in The Daughter Tree. Een eenzame man in de Village of Men - zo genoemd omdat het volledig bewoond wordt door mannen en er al ruim drie decennia geen meisje is geboren - onderneemt een zoektocht naar een vrouw. De oplossing ligt misschien wel in een klein dorpje...

De documentaire The Daughter Tree is woensdag 21 september om 22.45 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's