Dinsdag in Op1: Herman Pleij over eerste optreden van prinses Amalia op Prinsjesdag

Dinsdag in Op1: Herman Pleij over eerste optreden van prinses Amalia op Prinsjesdag
Dit zijn de gasten van dinsdag 20 september

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees verder onder de video.

Onderwerpen van dinsdag 20 september.

  • 37 jaar nadat haar vader voor het eerst aanwezig was op de derde dinsdag van september, trad prinses Amalia vandaag voor het eerst publiekelijk op Prinsjesdag op. Is haar rol hetzelfde als die van Willem-Alexander destijds? Of is er in al die jaren veel veranderd? We vragen het historicus Herman Pleij.

  • Huishoudens gaan gemiddeld 2280 per jaar besparen door het prijsplafond voor de energierekening. Maar is dat voldoende, nu steeds meer gezinnen met een modaal inkomen moeite hebben om rond te komen? Dat bespreken we in Op1 met ministers Karien van Gennip en Carola Schouten en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

  • Het kabinet komt met een fors maatregelenpakket van 18 miljard euro om de koopkracht te repareren. Maar waar wordt die rekening eigenlijk van betaald? We vragen het staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij. Onderzoeksjournalist Jeroen Smit ging op zoek naar visie in de troonrede en de plannen van het kabinet. Waar is het toekomstperspectief?

  • Wat heeft het kabinet deze Prinsjesdag in petto om de koopkracht te repareren en het extreem lage vertrouwen in de politiek te herstellen? Vanavond in Op1 bespreken we met ministers Karien van Gennip en Carola Schouten én staatssecretaris Marnix van Rij de politieke plannen voor 2023, waar ze tot gisteren nog over aan het onderhandelen waren.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV