Serierecensie: Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story met een doodenge Evan Peters

Serierecensie: Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story met een doodenge Evan Peters
Van regisseur Ryan Murphy (Ratched)

Film :

Vanaf 21 september is de serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story te zien op Netflix. Regisseur Ryan Murphy maakt een duistere mix van American Horror Story en American Crime Story met een uitstekende Evan Peters (X-Men) in de hoofdrol. Lees hier de serierecensie van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jeffrey Dahmer
Het verhaal van het Milwaukee Monster wordt verteld vanuit het perspectief van de slachtoffers. Het is wel duidelijk dat de politie in deze zaak uiterst incompetent handelde, waardoor de inwoners van Wisconsin jarenlang geteisterd werden door gruwelijke moordpartijen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,5

Lopen de rillingen over je lijf van hoofden in de koelkast, lichamen die verdwijnen in tonnen met zuur en kannibalisme? Dan is het geen goed idee om deze ijzersterke serie van topregisseur Ryan Murphy (Ratched) te starten. De eerste aflevering is gelijk pure horror wanneer slachtoffer Tracy Edwards (Shaun J. Braun) wordt opgepikt in een homobar en meegenomen wordt naar een appartement. We leren ook de seriemoordenaar in de dop kennen in slimme flashbacks en ondertussen gaat het moorden maar door en door, terwijl de politie weinig tot niets doet. Vooral de sfeer, het camerawerk en de cast zijn gewoon goed. Het meeslepende waargebeurde verhaal laat - zoals wel vaker - het ongekende onrecht voor de slachtoffers zien. Vier sterren.

Cast
Naast Evan Peters (American Horror Story) en Niecy Nash (Never Have I Ever) zijn ook Richard Jenkins (Nightmare Alley), Kieran Tamondong, Penelope Ann Miller (Riverdale) en Molly Ringwald (The Kissing Booth) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Ryan Murphy (Ratched en The Normal Heart).

Richard Jenkins (vader) en Molly Ringwald (stiefmoeder) in de serie 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'

Vanaf 21 september 2022 is de serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story te zien op Netflix. Deze serie bevat 10 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genre: drama, misdaad.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV