Politieke documentaire What's Left over de PvdA donderdag te zien op NPO 2

Politieke documentaire What's Left over de PvdA donderdag te zien op NPO 2
Sociaaldemocratisch bolwerk is ingestort

Kijktip :

In tijden van grote sociale en economische ongelijkheid scoorden de drie traditionele linkse partijen bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar slechter dan ooit. Vooral de PvdA is nog geen schim van de grote machtspartij die ze ooit was. In de persoonlijke en bij vlagen bijtende documentaire What's Left houden de makers de politieke idealen van de sociaaldemocratie tegen het licht en stellen de vraag hoe het zover heeft kunnen komen.

What's Left gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Uitverkoop
Waar is het misgegaan met idealen van de PvdA? Hoe kon het gebeuren dat een partij die ooit de arbeidersklasse van een heel land vertegenwoordigde het neoliberale marktdenken zo gretig omarmde? Het resultaat is een meeslepende en nieuwsgierige blik op de geschiedenis van de sociaaldemocratie in Nederland. Oud PvdA-leiders lieten zich interviewen om hun reflecties op die geschiedenis te delen en te reageren op het verwijt dat de partij haar idealen gaandeweg steeds meer in de uitverkoop heeft gezet.

Bos, Cohen en Samsom
Maker Johan Fretz groeide op in een echt PvdA-nest uit de arbeidersklasse en bekijkt de politieke ontwikkelingen van zijn jeugd tot nu in een persoonlijke en meeslepende vertelling. In een zinderend tempo razen de makers bijtend maar nieuwsgierig door de politieke geschiedenis heen. Van de hoogtijdagen van Den Uyl tot de crisisjaren van Rutte II. Oud PvdA-leiders Wouter Bos, Job Cohen en Diederik Samsom lieten zich door Fretz interviewen en reageren op zijn scherpe vragen.

De documentaire What's Left is donderdag 22 september om 22.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu What's Left terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV