Muziekdocumentaire My Darling Vivian donderdag te zien op Canvas

Muziekdocumentaire My Darling Vivian donderdag te zien op Canvas
Portret van eerste vrouw van Johnny Cash

Kijktip :

Vrijwel elke countryliefhebber kent het legendarische koppel Johnny Cash en June Carter. Wat veel mensen zijn vergeten is dat Johnny vóór June al een andere vrouw had: Vivian Liberto. Haar verhaal wordt verteld in de documentaire My Darling Vivian.

Rolschaatsbaan
In 1951 leerde Johnny Cash, op dat moment negentien jaar oud, de zeventienjarige Vivian kennen op een rolschaatsbaan in San Antonio, Texas. Hun kalverliefde duurde slechts drie weken, want toen werd Johnny voor drie jaar gestationeerd bij de Amerikaanse luchtmacht in West-Duitsland. De liefde voor elkaar bleef echter bestaan en de twee schreven elkaar duizenden brieven.

Dochters
Uiteindelijk trouwden Johnny en Vivian in 1954, vlak voor Johnny's doorbraak. Die volgde een jaar later met de singles 'Cry! Cry! Cry!', 'So Doggone Lonesome' en 'Folsom Prison Blues'. Niet lang daarna scoorde Johnny zijn bekendste hit, 'I Walk the Line'. Johnny en Vivian kregen vier kinderen, onder wie Rosanne Cash, maar hoe belangrijk was deze vrouw in het leven van de beroemde countryster?

De documentaire My Darling Vivian is donderdag 22 september om 23.00 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV