Wilfred Genee kreeg van De Mol 'carrièreplaatje met veel mogelijkheden'

Wilfred Genee kreeg van De Mol 'carrièreplaatje met veel mogelijkheden'
Verhuizing Voetbal Inside naar Veronica bijna rond

Nieuws :

John de Mol kwam in tien minuten met een voorstel, waar RTL in vier maanden niet eens in de buurt is geweest. Dat zegt presentator Wilfred Genee in een interview met Edwin Evers in het radioprogramma Evers Staat Op op Radio 538. De Mol heeft veel plannen waar Wilfred Genee bij betrokken wordt.

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat John de Mol het Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen weghaalt bij RTL en voor zijn eigen Talpa TV heeft binnengehaald. Het is de bedoeling dat het populaire voetbalpraatprogramma, mogelijk onder een andere naam, wordt uitgezonden op Veronica.

Het contract is echter nog niet getekend, vertelde Genee. "De verwachting is wel, gelet op het gesprek dat we eerder hebben gehad vorige week, dat de kans groot is dat we eruit gaan komen", zegt hij. "John kennende komt hij zijn afspraken na en komen we er gewoon uit." In december 2017 informeerde John de Mol al naar de Voetbal Inside-mannen. Daar kwam niets uit, omdat ze toen nog aangaven bij RTL te willen blijven.

René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen

Genee vertelde waarom hij nu toch de overstap gaat maken. "Wat voor mij heel erg belangrijk is, en dat heb ik ook al vaker aangegeven, is dat ik naast VI graag een traject wil hebben voor mijn eigen carrière." Het praatprogramma is, zeker met Johan Derksen erbij, eindig. "Ik wil graag na Voetbal Inside ook dingen gaan doen. Die kans heb ik nooit gekregen bij RTL door de jaren heen." De gesprekken bij RTL gingen lang door, maar werden niet concreet, laat Wilfred Genee ook weten.

Toen John de Mol vorige week, na vier maanden, weer belde, gaf Genee aan dat er bij RTL nog steeds niks gebeurd is. Toen wilde De Mol nog wel een keer met de VI-mannen praten. "Hij kwam in tien minuten met een voorstel, waar RTL in vier maanden niet eens in de buurt is geweest. Hij heeft zoveel plannen met het Talpa News Network en hij schetste mij een carrièreplaatje voor de komende vier jaar, waarin ik allemaal nieuwe dingen mag doen en eigen mogelijkheden zal krijgen." Johan en René steunen Wilfred daarin. "We moeten ook kijken wat het allerbeste voor ons drieën is en het is natuurlijk ook een prachtig financieel plaatje."

Ook de komst van Twan Huys en Art Rooijakkers naar RTL gaven Wilfed Genee het idee dat hij bij RTL weinig nieuwe kansen zou krijgen. "Toen kwam John met dat verhaal vorige week en hebben wij elkaar met z'n drieën aangekeken en dachten wij 'ja'." Het nieuwe contract zal voor vier jaar zijn, met het oog op het EK voetbal in 2020 en het WK in 2022.

Voetbal Inside is dit seizoen nog elke maandag en vrijdag om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Bekijk ook de leukste Voetbal Inside-fragmenten van deze week:
Johan Derksen feliciteert Sylvana Simons
Johan Derksen noemt Giel Beelen een verschikkelijke klootzak


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Wilfred Genee kreeg van De Mol 'carrièreplaatje met veel mogelijkheden' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV