The Passion in de Bijlmer is 'één grote speeltuin'

The Passion in de Bijlmer is 'één grote speeltuin'
Tv-spektakel The Passion live op NPO 1

Nieuws :

Tradititiegetrouw vindt op Witte Donderdag, de dag voor Goede Vrijdag, het paasevenement The Passion plaats. De achtste editie vindt plaats in de Amsterdamse Bijlmer. Die locatie noemt bedenker en regisseur David Grifhorst in een interview met het AD 'één grote speeltuin'.

"Te gekke dingen bedenken waarvan je nog geen idee hebt hoe ze uit te voeren. Camerashots die nog nooit gedaan zijn. Ik droom er bijna elke dag van, zoveel ideeën!", zegt hij enthousiast.

The Passion is ieder jaar weer een grootse productie. "Dit is niet een formule die je elk jaar weer even uit de kast trekt. Je moet op zoek naar een stad waarbij je een contrast wilt met die van vorig jaar. Ook de muziek is een grote zoektocht naar een steeds nieuwe perfecte balans met de juiste liedteksten op de juiste momenten. Een bijzondere castsamenstelling is nog een van de grootste puzzels. Je wilt bijvoorbeeld niet alleen maar grachtengordelmensen. Dit jaar hebben we zowel Glennis Grace (Maria) als Arjan Ederveen (Pilatus). Die zal je hierna nooit meer samen op één podium zien. Zolang er voldoende van die uitdagingen blijven, zie ik geen eindgrens. En het verhaal van Jezus bevat zoveel elementen, dat iedereen er kracht uit kan blijven putten", zegt Grifhorst in het AD.

Dit jaar is voor een bijzondere locatie gekozen: de Bijlmer. "Het leek me goed eens te gaan voor een soort urbangevoel, een smeltkroes van culturen. Ik begreep laatst dat in de Bijlmer meer verschillende culturen bij elkaar wonen dan in New York City. En je kan misschien wat vooroordelen wegnemen. Veel delen daar zijn tegenwoordig heel erg in ontwikkeling en hip."

Volgens het AD "verheugt David Grifhorst zich al weken op wat een van de meest blitse shots van deze aflevering van The Passion moet worden: een camera op 300 meter boven de mensenmassa, aan een kabelbaan vliegend dóór een leegstaand pand zonder ruiten... waar ook nog iemand staat te zingen". De kans is aanwezig dat het fout gaat. "Maar dat is niet erg. Er staat áltijd een plan B klaar", aldus Grifhorst.

The Passion 2018 is donderdag 19 maart om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV