Documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten zaterdag te zien op NPO 1

Documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten zaterdag te zien op NPO 1
Meekijken bij voorbereidingen op nieuwe voorstelling

Kijktip :

Veertig jaar geleden schreef de Utrechtse Tineke een lied over een vrouw die beroemd wilde worden. Met die hit ‘Lenie van de Takkenstraat’ brak ze in 1982 landelijk door. In de documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten is te zien hoe een in werkelijkheid keurige dame, zodra de pruik opgaat, transformeert in wie-je-maar-kunt-bedenken.

De vele gezichten van Tineke Schouten gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Jubileumvoorstelling
Een jaar lang volgden documentairemakers Hetty Nietsch en Lisa Bom de cabaretière bij het maken van haar 25ste jubileumvoorstelling ‘Dubbel’. Nietsch en Bom zoomen in op het schrijfproces rondom nieuwe typetjes en hun menselijke tekortkomingen, en laten zien hoe Tineke met lichte tegenzin aan de repetitieperiode begint om uiteindelijk vol bravoure te schitteren voor volle zalen. Waar haalt de ‘Koningin van de Typetjes’ de inspiratie voor haar voorstelling vandaan?

Fragmenten
Hoe gaat ze om met de tegenslagen, onzekerheid en frustratie die gepaard gaan met een succesvolle carrière? En hoe weet ze een balans te vinden tussen haar werk en haar drukke familieleven? Het antwoord op deze vragen wordt aangevuld met cabaretfragmenten van Tineke door de jaren heen. Verder komen er ook collega's, familie en vrienden van Tineke aan het woord, zoals haar man Hans Brunyanszki en collega Richard Groenendijk.

De documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten is zaterdag 24 september om 22.25 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de docu De vele gezichten van Tineke Schouten terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV