Donderdag in Op1: Thomas van Groningen over Algemene Politieke Beschouwingen dag 2

Donderdag in Op1: Thomas van Groningen over Algemene Politieke Beschouwingen dag 2
Dit zijn de gasten van donderdag 22 september

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 22 september.

  • Nu de eerste reservemilitairen zich bij de mobilisatiecentra hebben gemeld is de Russische mobilisatie definitief begonnen. De angst voor de oorlog lijkt echter groot; aan de Russische grens staan kilometerslange files en vliegtickets naar het buitenland raakten razendsnel uitverkocht. Wat betekent dit voor het vervolg van de oorlog? We bespreken het vanavond met oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif.

  • Voor de kust van Jemen drijft een tikkende tijdbom: de olietanker FSO Safer. Sinds in Jemen een burgeroorlog uitbrak, wordt het schip niet meer onderhouden en door de slechte staat dreigt het in tweeën te breken of zelfs te ontploffen. Om een milieuramp te voorkomen zegt Nederland nu de laatste 7,5 miljoen euro toe om het schip te bergen. CEO van bergingsbedrijf Boskalis Peter Berdowski en minister Liesje Schreinemacher vertellen bij Op1 hoe ze deze klus gaan klaren.

  • De schaakwereld is in de ban van het Amerikaanse schaaktalent Hans Niemann. Is hij geniaal of een valsspeler? Uit het niets versloeg Niemann wereldkampioen Magnus Carlsen. Nederlands kampioen Max Warmerdam speelde drie keer tegen de Amerikaan en heeft zijn twijfels. Hij vertelt vanavond bij Op1 over zijn ervaringen en de schaakrel.

  • Waarom kwam het prijsplafond er pas zo laat? Komt er nog compensatie voor bakkers en zwembaden? Op dag 2 van de Algemene Politieke Beschouwingen is het de beurt aan premier Rutte om vragen uit de Kamer te beantwoorden. Wat is zijn reactie op de felle kritiek vanuit de Kamer, op een moment dat het vertrouwen in de premier historisch laag is? Politiek verslaggever Thomas van Groningen praat ons bij.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV