Deze films komen in oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen
Met Halloween Ends en veel meer

Film :

Deze maand (oktober 2022) verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Met de bloedstollende finale van horrorfilm Halloween Ends en een hysterische Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) in actie. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
In deze gloednieuwe muzikale familiefilm krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. De schurken Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Is Pakjesavond in gevaar? Lees hier waar je de film De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis kunt kijken.

Misfit: The Switch (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
Noah (Stefania) maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Lees hier waar je de film Misfit: The Switch kunt kijken.

Boiling Point (6 oktober)

Bioscoop

Bron: Paradiso Entertainment
Het verhaal speelt zich af op een avond in een Londense bistro in het hogere segment, in de keuken. Met nog maar enkele minuten te gaan voordat er een zeer grote drukte is, dreigen de problemen die zich binnen de keukenbrigade hebben opgebouwd al te escaleren. De film is geschoten in één shot. Met hoofdrollen voor Stephen Graham en Vinette Robinson. Lees hier waar je de film Boiling Point kunt kijken.

Zee van tijd (13 oktober)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Alle vlaggen wapperen de goede kant op want dit gaat in de bioscoop misschien wel eens de Kerst van 2022 halen. Prachtig Nederlands drama over een jong gezin die hun kind verliezen tijdens een reis op een zeilboot op zee. Met Reinout en Gijs Scholten van Aschat en Sallie Harmsen in de hoofdrol. Hoe sterk is de liefde nog als alles wegvalt? Lees hier waar je de film Zee van Tijd kunt kijken.

Halloween Ends (13 oktober)

Bioscoop

Michael Myers in de horrorfilm 'Halloween Ends'
Eindelijk is het dan zover! De grote strijd komt tot een enorme climax als Laurie Strode en seriemoordenaar Michael Myers elkaar de hersens inslaan op leven en dood. Thriller en horror en de trilogie gaat tot een einde komen, waarschijnlijk. Hakken en zagen met Jamie Lee Curtis nog steeds in topvorm. Lees hier waar je de film Halloween Ends kunt kijken.

The Woman King (13 oktober)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Het verhaal van de Agojie, de volledig vrouwelijke eenheid van krijgers die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey in de jaren 1800 beschermde met vaardigheden en een felheid zoals de wereld nog nooit heeft gezien. En dan generaal Nanisca terwijl ze de volgende generatie rekruten traint en klaarmaakt voor de zware strijd tegen een vijand die vastbesloten is hun manier van leven te vernietigen. Met de ijzersterke actrice Viola Davis en John Boyega in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Woman King kunt kijken.

Good Luck to You, Leo Grande (13 oktober)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
De weduwe Nancy Stokes is een gepensioneerde schooljuf en verlangt naar avontuur in haar leven. Maar meer nog heeft ze zin in seks en contact met iemand. Om zich van echt goede seks te verzekeren neemt ze contact op met de escort Leo Grande. Typische Britse komedie en drama met Emma Thompson en Daryl McCormack. Lees hier waar je de film Good Luck to You, Leo Grande kunt kijken.

Black Adam (19 oktober)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Bijna 5.000 jaar nadat hij de almachtige krachten van de Egyptische goden kreeg en net zo snel gevangen werd gezet, wordt Black Adam eindelijk bevrijd uit zijn aardse graf, klaar om zijn unieke vorm van gerechtigheid op de moderne wereld los te laten. Superhelden met een wenkbrauw, spieren en spierwitte lach van niemand minder dan Dwayne Johnson als Teth-Adam of wel Black Adam. Lees hier waar je Black Adam kunt kijken.

Narcosis (20 oktober)

Bioscoop

Bron: September Films
Deze nieuwe dramafilm wordt de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2023, met Thekla Reuten en Fedja van Huêt in de hoofdrol. Een vrouw Merel genaamd, en haar twee jonge kinderen worstelen om antwoorden en deelden de afsluiting nadat hun man en vader, een professionele grotduiker, niet terugkeert van een expeditie. Lees hier waar je de film Narcosis kunt kijken.

Mrs. Harris Goes to Paris (20 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Elke vrouw wil de aller- aller- ALLER mooiste maar peperdure jurk van Christian Dior hebben. De Britse schoonmaakster Ada Harris (Lesley Manville) heeft geen geld, maar wel die droom. En dromen moet je volgen, dus op naar Parijs! Fantastische feelgood met een warm kloppend hart! Naast Lesley Manville zijn ook onder andere Isabelle Huppert en Lambert Wilson in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Mrs. Harris Goes to Paris kunt kijken.

Kwestie van Geduld (20 oktober)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Oerhollandse romcom met Barbara Sloesen en Manuel Broekman. Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Gulpen en maakt momenteel furore met haar gerechten in het bruisende Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Lees hier waar je de film Kwestie van Geduld kunt kijken.

Bros (27 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze romantische komedie gaat over twee homoseksuele mannen (Bobby en Aaron) die heel misschien, mogelijk, wellicht, per ongeluk de ware liefde weten te vinden. Eventueel. Ze zijn namelijk nogal druk bezet. Deze film is een slimme, komische zwijmelfilm over de zoektocht naar seks, liefde en romantiek te midden van alle grote waanzin. Lees hier waar je de film Bros kunt kijken.

Amsterdam (27 oktober)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
In de jaren dertig zijn drie vrienden - een arts, een verpleegster en een advocaat - getuige van een brutale moord, maar worden zelf verdachten en ontdekken een van de meest buitensporige complotten in de Noord-Amerikaanse geschiedenis. Historische misdaaddrama met een cast waar je U tegen zegt. Onder andere Christian Bale, Margot Robbie, Robert de Niro, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Rami Malek, Chris Rock, Mike Myers, Zoe Saldaña, Michael Shannon, Taylor Swift en Matthias Schoenaerts doen mee. Lees hier waar je de film Amsterdam kunt kijken.

The Invitation (27 oktober)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Na de dood van haar moeder wordt Evie benaderd door een onbekende neef die haar uitnodigt voor een grote bruiloft op het Engelse platteland. Al snel realiseert ze zich dat er een gotische samenzwering gaande is en moet ze vechten om te overleven terwijl ze verwrongen geheimen in de geschiedenis van haar familie onthult. Halloween, vampieren en horror staan op het menu. Met Game of Thrones-ster Nathalie Emmanuel. Lees hier waar je de film The Invitation kunt kijken.

Grutte Pier (28 oktober)

Bioscoop

Bron: Just Film Distribution
Grutte Pier Gerfols Donia was een vrijheidsstrijder die vocht tegen de graven van Holland toen zij besloten om Friesland te willen overnemen. De boer was een reusachtige man die beschikte over bovenmenselijke kracht. Historische dramafilm met een bijzondere laatste rol voor Bram van der Vlugt. Een film van regisseur Steven de Jong die we natuurlijk kennen van De Hel van ’63 en De Scheepsjongens van Bontekoe. Lees hier waar je de film Grutte Pier kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's