Vanaf deze datum staat The Crown seizoen 5 op Netflix

Vanaf deze datum staat The Crown seizoen 5 op Netflix
Met Dominic West als Prince Charles

Kijktip :

Het lange wachten is bijna voorbij! De finaleseizoenen 5 en 6 van The Crown komen eraan en seizoen 5 staat nu officieel in de agenda van Netflix. Na het tragische bericht dat Queen Elizabeth II op 96-jarige leeftijd was overleden, werden de opnames voor het laatste seizoen stilgelegd uit respect voor haar dood. Seizoen 5 was echter al klaar en verschijnt binnenkort op Netflix.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Release seizoen 5
Ons vermoeden is toch bevestigd, want vanaf 9 november 2022 is seizoen 5 van The Crown op Netflix te zien. De enige echte Imelda Staunton maakte in een YouTube-video op het Netflix-kanaal bekend dat dit de releasedatum is en dat ze uitkijkt naar het moment dat de afleveringen beschikbaar zijn voor de zeer trouwe fans.

Lees hier onze serierecensie van The Crown seizoen 4

Nieuwe cast
Elk seizoen van de peperdure hitserie The Crown speelt zich in een ander tijdvak af en dat is met seizoen 5 niet anders. Het Amerikaanse blad Variety meldt dat het verhaal van het zesde seizoen zich in de vroege eenentwintigste eeuw gaat afspelen. Dit zou moeten betekenen dat het nieuwe, vijfde seizoen in de jaren daarvoor speelt - de late jaren negentig dus, rond de dood van Prinses Diana. Dit is overigens nog niet bevestigd. Ook wordt traditiegetrouw om de twee jaar de cast vernieuwd, met dit keer hoofdrollen voor onder anderen Imelda Staunton en Dominic West.

Cast
Naast Elizabeth Debicki (The Great Gatsby) en Lesley Manville (Mrs. Harris Goes to Paris) zijn ook Imelda Staunton (Downton Abbey) en Dominic West (Downton Abbey: A New Era) te zien in het nieuwe seizoen van The Crown. Deze productie is geregisseerd Peter Morgan.

De cast van de serie 'The Crown' seizoen 1 en 2

The Crown seizoen 5 staat vanaf 9 november 2022 op Netflix. Deze serie bevat 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: drama, geschiedenis. IMDb-score: 8,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV