Recensie: Blonde zet filmster Marilyn Monroe in de spotlights, in inktzwart Hollywood

Recensie: Blonde zet filmster Marilyn Monroe in de spotlights, in inktzwart Hollywood
Een Oscar voor Ana de Armas?

Film :

Vanaf 28 september is de film Blonde te zien op Netflix. Het moge duidelijk zijn: dit is NIET een Marilyn Monroe voor iedereen. De trailer zet je absoluut op het verkeerde been, want naast glitter en glamour zien we in de film vooral een duister en inktzwart Hollywood met een actrice in nood. Lees hier de filmrecensie van Blonde.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Watched by all, seen by none
Het verhaal is gebaseerd op de bestseller van Joyce Carol Oates en geeft een nieuwe kijk op het leven van één van Hollywoods meest blijvende iconen, Marilyn Monroe. Dit fictieve portret van Monroe (echte naam Norma Jeane) geeft een nieuw beeld van het tumultueuze privéleven van de Hollywoodlegende en de prijs die ze voor haar roem betaalde.

Actrice Ana de Armas als Norma Jeane (Marilyn Monroe) in de film 'Blonde'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 6,3

Het fictieve portret van Marilyn Monroe geeft een gewaagd nieuw beeld van het tumultueuze privéleven van de iconische Hollywoodlegende met een zeer tragische en inktzwarte rouwrand. Streamingdienst Netflix benadrukt dat de bijna drie uur durende film geen geschiedenisles is: Als je dat zoekt, kun je beter The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes (2022) gaan kijken. Blonde is visueel absoluut een sensatie, want naast waanzinnig camerabeelden spelen de makers met kleur en zwart en wit wanneer nodig. De cast is erg sterk met naast een betoverende Ana de Armas ook rollen voor Adrien Brody en Bobby Cannavale als twee exen van Monroe. Wie het romantische beeld van deze Hollywoodster wil vast houden moet dit overslaan, maar goed is het zeker. Vier sterren.

Cast
Naast Ana de Armas (No Time to Die) en Adrien Brody (See How They Run) zijn ook Bobby Cannavale (The Irishman), Garret Dillahunt (Widows) en Sara Paxton (The Front Runner) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Andrew Dominik (Killing Them Softly) en geproduceerd door Brad Pitt (Bullet Train).

Vanaf 28 september 2022 is de film Blonde te zien op Netflix. Genre: Biografie, Drama, Romantiek. Tijdsduur: 166 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV