Documentaireserie Uncle Martin begint dinsdag 27 september op België Eén

Documentaireserie Uncle Martin begint dinsdag 27 september op België Eén
Martin Heylen op roadtrip door Amerika

Kijktip :

De Vlaamse journalist Martin Heylen is vanaf dinsdag te zien met de achtdelige documentaireserie Uncle Martin op België Eén. Hij gaat op roadtrip door de Verenigde Staten, op zoek naar zijn familie - die honderd jaar geleden met een boot van de Red Star Line vertrok.

Ranch
Henri, de vader van Martin, werd als een Amerikaan opgevoed op een ranch in Michigan. Helaas eindigde het avontuur na acht jaar en keerde het gezin terug. Ze woonden in Oosteeklo, maar Martins vader bleef doordrongen van Amerika. Zijn anekdotes over de avonturen en het natuurleven in Michigan maakten van Martin de avonturier die de wereld rondreisde. Nu ontdekt Martin tot zijn verbazing een grote onbekende familietak in Amerika.

Emotioneler
Hij reist naar Michigan om er zijn nieuwe bloedverwanten op te zoeken. Maar die ontmoetingen blijken emotioneler dan verwacht. Martin wordt ook meegesleept in een wereld van gele schoolbussen en jachtgeweren. En als hij het oude spoor van zijn vader en grootouders begint te volgen, die net als honderdduizenden Vlaamse gelukzoekers naar Amerika emigreerden, duiken er nog meer verrassingen op.

De documentaireserie Uncle Martin is vanaf dinsdag 27 september wekelijks om 20.35 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV