Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in oktober 2022

Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in oktober 2022
Met onder meer Cabinet of Curiousities en Wendell & Wild

Kijktip :

Het begint langzamerhand weer koud te worden in Nederland en dat betekent dat de open haard weer aan kan en - om de energierekening wat te sparen - een warme deken over de benen op de bank gaat. Een film of serie hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in oktober 2022.

Kijktips van Gids.tv

Mr. Harrigan's Phone (5 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Als Mr. Harrigan opeens overlijdt, ontdekt Craig dat de dood niet het einde is van alles. Het is namelijk zo dat hij nog steeds kan communiceren met Mr. Harrigan via de iPhone die met hem is begraven. Lees hier waar je vanaf 5 oktober Mr. Harrigan's Phone kunt kijken.

Luckiest Girl Alive (7 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Een vrouw uit New York lijkt de touwtjes in handen te hebben, maar als ze een groot trauma uit haar verleden moet confronteren valt haar zorgvuldig opgebouwde leven uit elkaar. Lees hier waar je vanaf 7 oktober Luckiest Girl Alive kunt kijken.

The Midnight Club, S1 (7 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Een groep van vijf terminaal zieke patiënten in het Brightcliffe Hospice komt iedere nacht om middernacht samen om elkaar griezelverhalen te vertellen. Bekijk hier waar je vanaf 7 oktober The Midnight Club kunt streamen.

The Curse of Bridge Hollow (14 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Een jong meisje laat per ongeluk een oude en ondeugende geest vrij op Halloween. Hierdoor komen er allerlei versieringen tot leven en richten grote schade aan. Om de stad te redden, moet ze nu samenwerken met de laatste persoon die ze om hulp zou willen vragen: haar sceptische vader. Lees hier waar je vanaf 14 oktober The Curse of Bridge Hollow kunt kijken.

The School for Good and Evil (19 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Sophie, blond en mooi, droomt ervan om daarheen te gaan en lang en gelukkig te leven als een prinses met een liefhebbende prins. Haar beste vriendin, Agatha, is daarentegen het tegenovergestelde: lelijk met donker haar en woont op een kerkhof. Beiden zijn een perfecte kandidaat voor de school, maar op de noodlottige avond van de ontvoering worden ze tot hun afgrijzen naar de 'verkeerde' school gestuurd. Sophie moet kwaadaardig worden en Agatha een heldin. Lees hier waar je vanaf 19 oktober The School for Good and Evil kunt kijken.

Costa!! (20 oktober)

Bron: Dutch FilmWorks
Katja Schuurman was in 2001 ook al het stralende middelpunt in deze feelgoodkomedie waar vakantieliefdes, intriges en proppers de tijd van hun leven hebben. De film is geen vervolg op de zonnige hit uit 2001, maar het verhaal speelt zich wel twintig jaar later af op dezelfde locatie met deels dezelfde personages. Lees hier waar je de film Costa!! kunt kijken.

Descendant (21 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
De bewoners van Africatown in Mobile, Alabama, vertellen al generaties lang verhalen over hun afkomst. Hun gemeenschap werd gesticht door tot slaaf gemaakte voorouders die in 1860 werden vervoerd aan boord van het laatst bekende en illegale slavenschip, de Clotilda. Lees hier waar je vanaf 21 oktober Descendant kunt kijken.

Barbarians, S2 (21 oktober)

Netflix

Deze serie speelt zich af in het jaar 9 na Christus, tijdens de Romeinse keizerlijke campagne van Germania. Drie Romeinse legioenen en hun hulptroepen worden geleid door de kwaadaardige Publius Quinctilius Varus, terwijl Arminius, een Germaans stamhoofd dat alles weet van Romeinse militaire tactieken, de Germaanse stammen verenigt tegen hun zuidelijke indringers. De drie samenwerkende Germaanse stammen proberen het oprukkende Romeinse leger af te weren door ze in een hinderlaag te laten lopen. Bekijk hier waar je vanaf 21 oktober Barbarians kunt streamen.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (25-28 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is een serie met sinistere verhalen die worden verteld door enkele van de meest gerespecteerde horrormakers, waaronder de regisseurs van The Babadook, Splice en Mandy. Bekijk hier waar je vanaf 25 oktober Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities kunt streamen.

The Good Nurse (26 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Het waargebeurde verhaal van de achtervolging en gevangenneming van Charlie Cullen, een verpleger die beschouwd wordt als een van de grootste seriemoordenaars in de geschiedenis. Charlie is een getrouwde vader waarvan men dacht dat hij een zeer verantwoordelijke verzorger was. Zijn geheime en duistere dwang om mensen van het leven te beroven leidde echter tot zijn betrokkenheid bij de dood van maar liefst honderden patiënten in 16 jaar tijd. Lees hier waar je vanaf 26 oktober The Good Nurse kunt kijken.

All Quiet on the Western Front (28 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal volgt de tieners Paul Baumer en zijn vrienden Albert en Muller, die vrijwillig in het Duitse leger gaan. Al snel verdwijnen hun vaderlandse gevoelens als ze eenmaal geconfronteerd worden met de wrede realiteit van het leven aan het front. Paulus' vooroordelen over de vijand en de rechten en misstanden van het conflict brokkelen al gauw af. Lees hier waar je vanaf 28 oktober All Quiet on the Western Front kunt kijken.

Wendell & Wild (28 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Twee demonenbroers ontsnappen uit de Onderwereld en bevinden ze zichzelf in een stad waar ze een demonenverdelger, Kat, moeten zien te ontwijken die hen probeert te vernietigen. Lees hier waar je vanaf 28 oktober Wendell & Wild kunt kijken.

Big Mouth, S6 (28 oktober)

De problemen van Andrew en Nick, waaronder de groei van hun geslachtdeel en het krijgen van snor en baard, worden opgelost door hun eigen hormoonmonsters. In het vijfde seizoen worden ze ook geleid door hun 'love bugs' en 'hate worms'. Zo zorgt de 'love bug' Walter ervoor dat Nick verliefd wordt op Jessi. Bekijk hier waar je Big Mouth kunt streamen.

Morbius (30 oktober)

Netflix

Bron: Sony Pictures
In plaats van zichzelf te redden van een zeldzame bloedziekte, verandert biochemicus Michael Morbius zichzelf in een soort van vampier, met de bijbehorende dorst naar bloed. Morbius walgt van zijn eigen bloedlust, en daarom gaat hij op zoek naar criminelen waarvan hij vindt dat ze onwaardig leven. Lees hier waar je vanaf 30 oktober Morbius kunt kijken.

Verder op Netflix

Volgt z.s.m.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV